Ingredients
-
Köttfärslimpa
-
500 g Köttfärs
-
1 st Ägg
-
0.5 dl Ströbröd
-
1 dl Mjölk
-
2 msk Persiljafärsk
-
1 msk Oxfond
-
1 tsk Bakpulver
-
2 st Vitlöksklyftor
-
Örtsalt
-
Peppar
-
Sås
-
3 dl Mjölk
-
2 dl Matlagningsgrädde
-
2.5 msk Vetemjöl
-
25 g Smör
-
1 tsk Kinesisk soya
-
1 tsk Svartvinbärsgelé
-
Peppar
-
Salt
-
Tillbehör
-
Potatis
-
Ärtor
-
Svartvinbärsgelé
Directions
Köttfärslimpa med brunsås, kokt potatis, ärtor och svartfinbärsgelé. En saftig och god vardagsrätt. Väldigt smidigt med köttfärslimpa när man inte orkar steka färsbiffar.
Köttfärslimpan sköter sig själv i ugnen och bevarar saftigheten.
Steps
1
Done
|
KöttfärslimpaSätt ugnen på 200 grader. |
2
Done
|
SåsenSmält smör och tillsätt mjölet. Tillsätt alla ingredienser och låt puttra upp på medel/låg värme under omrörning. Smaka av med salt och peppar. |
3
Done
|
Övriga tillbehörKoka potatisen och ärtorna under tiden som köttfärslimpan är i ugnen. |
4
Done
|
ServeringServera köttfärslimpan med sås, potatis, ärtor och en klick svartvinbärsgelé. Alternativt lingon istället för gelén! |