Ingredients
-
Köttfärslimpa
- 500 g Köttfärs
- 1 st Ägg
- 0.5 dl Ströbröd
- 1 dl Mjölk
- 2 msk Persiljafärsk
- 1 msk Oxfond
- 1 tsk Bakpulver
- 2 st Vitlöksklyftor
- Örtsalt
- Peppar
-
Sås
- 3 dl Mjölk
- 2 dl Matlagningsgrädde
- 2.5 msk Vetemjöl
- 25 g Smör
- 1 tsk Kinesisk soya
- 1 tsk Svartvinbärsgelé
- Peppar
- Salt
-
Tillbehör
- Potatis
- Ärtor
- Svartvinbärsgelé
Directions
Köttfärslimpa med brunsås, kokt potatis, ärtor och svartfinbärsgelé. En saftig och god vardagsrätt. Väldigt smidigt med köttfärslimpa när man inte orkar steka färsbiffar.
Köttfärslimpan sköter sig själv i ugnen och bevarar saftigheten.
Steps
1 Done | KöttfärslimpaSätt ugnen på 200 grader. |
2 Done | SåsenSmält smör och tillsätt mjölet. Tillsätt alla ingredienser och låt puttra upp på medel/låg värme under omrörning. Smaka av med salt och peppar. |
3 Done | Övriga tillbehörKoka potatisen och ärtorna under tiden som köttfärslimpan är i ugnen. |
4 Done | ServeringServera köttfärslimpan med sås, potatis, ärtor och en klick svartvinbärsgelé. Alternativt lingon istället för gelén! |