0 0
Sesampanerad lax med ris, sojabönor och sötsursås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 Laxfilé
0.75 dl Svarta sesamfrön
0.75 dl Sesamfrön ljusa
Salt
Neutral olja att steka i
Tillbehör
250 g Sojabönor
2 msk Ponzu alternativt vanlig japansk soja och lime
4 dl Fryst mango
Ris eller valfri mängd
Sötsursås valfri mängd

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Sesampanerad lax med ris, sojabönor och sötsursås

  • 30
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Tillbehör

Directions

Share

Sesampanerad lax med ris, sojabönor och sötsursås. En enkel och snabblagad middag. Sesampaneringen håller laxen saftig och gör den mer spännande. Servera med bönor marinerade i ponzu som är en soja med citrusfrukten ponzu i.

Steps

1
Done

Koka riset. Tina sojabönorna och blanda med ponzu.

2
Done

Dela laxen i filéer (om de inte redan är delade). Salta. Häll upp sesamfröna i en skål så att de blandas ihop.
Panera laxfiléerna i sesamfröna så att alla sidor är täckta.
Stek laxen i rikligt med olja på rätt så hög värme. De ska bli gyllene och uppnå en innertemperatur på ca 49-50 grader.

3
Done

Servera

Servera laxen med ris, sojabönorna och sötursås!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Ugnsbakad lax med dillsås och potatis
previous
Ugnsbakad lax med dillsås och potatis
rostad potatis med grill ost och tomatsås
next
Frasig potatis med tomatsås och grillost
Ugnsbakad lax med dillsås och potatis
previous
Ugnsbakad lax med dillsås och potatis
rostad potatis med grill ost och tomatsås
next
Frasig potatis med tomatsås och grillost

One Comment Hide Comments

Add Your Comment