Ingredients
-
500 Laxfilé
-
0.75 dl Svarta sesamfrön
-
0.75 dl Sesamfrön ljusa
-
Salt
-
Neutral oljaatt steka i
-
Tillbehör
-
250 g Sojabönor
-
2 msk Ponzualternativt vanlig japansk soja och lime
-
4 dl Fryst mango
-
Riseller valfri mängd
-
Sötsursåsvalfri mängd
Directions
Sesampanerad lax med ris, sojabönor och sötsursås. En enkel och snabblagad middag. Sesampaneringen håller laxen saftig och gör den mer spännande. Servera med bönor marinerade i ponzu som är en soja med citrusfrukten ponzu i.
Steps
1
Done
|
Koka riset. Tina sojabönorna och blanda med ponzu. |
2
Done
|
Dela laxen i filéer (om de inte redan är delade). Salta. Häll upp sesamfröna i en skål så att de blandas ihop. |
3
Done
|
ServeraServera laxen med ris, sojabönorna och sötursås! |
One Comment Hide Comments
Fryst mango nämns i ingredienslistan men inte i receptet.