Ingredients
- 500 Laxfilé
- 0.75 dl Svarta sesamfrön
- 0.75 dl Sesamfrön ljusa
- Salt
- Neutral oljaatt steka i
-
Tillbehör
- 250 g Sojabönor
- 2 msk Ponzualternativt vanlig japansk soja och lime
- 4 dl Fryst mango
- Riseller valfri mängd
- Sötsursåsvalfri mängd
Directions
Sesampanerad lax med ris, sojabönor och sötsursås. En enkel och snabblagad middag. Sesampaneringen håller laxen saftig och gör den mer spännande. Servera med bönor marinerade i ponzu som är en soja med citrusfrukten ponzu i.
Steps
1 Done | Koka riset. Tina sojabönorna och blanda med ponzu. |
2 Done | Dela laxen i filéer (om de inte redan är delade). Salta. Häll upp sesamfröna i en skål så att de blandas ihop. |
3 Done | ServeraServera laxen med ris, sojabönorna och sötursås! |
One Comment Hide Comments
Fryst mango nämns i ingredienslistan men inte i receptet.