Ingredients
-
300 g Torskfile
-
25 g Smör
-
Salt
-
Sås
-
50 g Smör
-
2 dl Vispgrädde
-
1 dl Créme Fraiche
-
1 st Citron
-
Salt
-
Tillbehör
-
500 g Färsk potatis
-
100 g Sugar snaps
-
4 tsk Stenbitsrom
Directions
Smörstekt torsk med färskpotatis, citrongräddsås och sugar snaps. En enkel och god somrig fiskrätt fiskrätt som går snabbt att laga. Den syrliga såsen på fyra ingredienser gifter sig perfekt med fisken och tillsammans med resterande tillbehör blir det en väldigt god rätt.
Det är också väldigt gott att pressa potatisen.
Steps
1
Done
|
PotatisenBörja med att skrubba potatisen och koka den i saltat vatten. |
2
Done
|
SåsenBryn smöret och tillsätt sedan vispgrädde under omröring och creme fraiche (ha inte för hög värme här). Pressa ner en halv citron och salt. Låt småputtra i ca 10 min. Rör om då och då. Smaka av med mer saft och citron. |
3
Done
|
Fisken och sugar snapsSalta och torka av fisken. Det blir bäst att steka torr torsk i en varm panna. |
4
Done
|
ServeringServera fisken med såsen, potatis, sugar snaps och stenbitsrom eller annan rom. |