Ingredients
-
Gnocchi
-
300 g Sötpotatis
-
4.5 dl Vetemjöl+ lite mer till utbaket
-
1 dl Finriven parmesan
-
Muskotnöt
-
1 st Ägg
-
Tillbehör
-
50 g Smör
-
150 g Ricotta
-
0.5 st Citron
-
Salvia
Directions
Sötpotatisgnocchi med brynt smör, salvia och vispad citronricotta. Supergoda och krispigt smörstekta gnocchi på sötpotatis. Principen är den samma bara att man har något mer mjöl i sötpotatisgnocchin.
Steps
1
Done
|
SötpotatisgnocchiNagga sötpotatisen och micra den mjuk i ca 15 min (beror på storleken) eller baka den hel i ugn i ca 40-45. Låt svalna något och gröp sedan ur innehållet. Mosa med en potatisstomp. Blanda med ägg, parmesan, lite riven muskot och vetemjöl. Knåda ihop till en deg. |
2
Done
|
Tillaga gnocchin |
3
Done
|
TillbehörVispa ihop ricottan med lite citronsaft, citronskal, salt och peppar. |
4
Done
|
Servera den smörstekta gnocchin direkt med det brynta salviasmöret, och vispad citronricotta! |
4 Comments Hide Comments
Hej! Kan man låta sötpotatisdagen stå lite innan man kokar och steker den?
Ja det kan man göra! Täck den bara så att den inte torkar!
Något av det bästa jag har lagat och ätit! Otroligt gott, högsta betyg från familj också!
Så roligt att höra! <3 /Emilia