Ingredients
-
800 g Kycklinglårfilé
-
2 msk Tomatpure
-
2 msk Rapsolja
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Japansk soya
-
1 tsk Kinesisk soya
-
1.5 msk Sriracha
-
1.5 tsk Ljus risvinägeralternativt annan vinäger
-
Efter ugnen
-
2 dl Sweet chili sås
Directions
Sweet chili kycklingspett. Enkla och goda kycklingspett som jag först marinerat i sås och sedan penslat med sweet chilisås när de är färdiga. Går både bra att grilla och grädda i ugn. I receptet gräddad jag i ugn. Tänk på att blötlägga spetten ifall du ska grilla dem!
Dessa spett passar perfekt att servera till bufféer, studentmiddagar eller sommarfest. De går både att servera varma, kalla eller ljumma. Till rekommenderar jag att servera smashed potatoes, risnudelsallad eller en ljummen potatissallad.
Exakt samma recept fast vegetariskt.
Tillbehör till spetten:
- Krispig smashed potatoes
- Ljummen potatissallad med färsbiffar och fetaost- och paprikaröra
- Glasnudelsallad med vegansk nuoc cham vinägrett
- Frasig potatis i ugn
Steps
1
Done
|
Marinera kycklingenBlanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Dela kycklinglårfilén i mindre bitar (rekommenderar kycklinglårfilé och int bröstfilé då det förstnämnda är mycket saftigare). Marinera kycklingen i minst 30 min, men gärna i ett par timmar. |
2
Done
|
Sätt ugnen på 225 grader. Trä kycklingbitarna på grillspett. Lägg kycklingen på en plåt, har du en plåt med galler så kör på det! Men vanlig långpanna funkar bra. |
3
Done
|
Pensla med sweet chilisås när de är klara! Servera varma, ljumma eller kalla! |