Ingredients
-
2 burkar Tonfisk i vatten
-
1 st Gullök
-
1.5 tsk Paprikapulver
-
0.5 tsk Chilipulver
-
1 tsk Lökpulver
-
5 dl Vispgrädde
-
2 dl Créme Fraiche
-
2 msk Citronsaft
-
1 msk Sriracha
-
2 nävar Spenat
-
4 st Salladslök
-
Salt
-
Peppar
-
Pasta
-
400 g Pasta
Directions
Tonfiskpasta – krämig och enkel tonfiskpasta. Perfekt vardagspasta som går smidigt att slänga ihop. I tonfiskpastan har jag även i spenat och salladslök vilket blir väldigt gott till. Jag har både sriracha och chilipulver i men pastan blir inte stark utan får bara lite sting och smak av det. Men du kan tillsätta chili och sriracha efter egen smak och tycke!
Till den här pastan rekommenderar jag pennoni som är som penne med utan linjer. Det funkar även bra med andra pastasorter i liknande storlek.
Steps
1
Done
|
FörberedelserSila av tonfisken, finhacka löken och börja koka pastavattnet till pasta. |
2
Done
|
Tillaga pastanFräs löken i olja tills den mjuknat något. Tillsätt paprikapulver, chilipulver, lökpulver och sriracha. Rör om och vänd sedan i grädde och creme fraiche. Låt koka upp och tillsätt salt, peppar och citronsaft. Strax innan pastan kokat klart - vänd i salladslök och spenat i såsen. Smaka av med salt och peppar. Vänd sist i pastan i såsen och rör om. |
3
Done
|
Servera pastan - toppa med lite chiliflakes, kan rekommendera koreanska chiliflakes (gochugaru) som är lite mindre och mildare i smaken. |
5 Comments Hide Comments
Ska spenaten och salladslöken i såsen eller i pastavattnet?
I såsen! ❤️ jag förtydligar
Tack 🙏🏻
Enkelt och Supergott😋🥰👍
Riktig tröstmat & tröttmat 😄 Snabbt, krämigt och gott.