Ingredients
-
Picklad morot
-
2 st Morötter
-
0.5 dl Ättika
-
1 dl Strösocker
-
2 dl Vatten
-
Tofu + marinad
-
2 msk Hoisinsås
-
2 msk Ketchup
-
2 st Vitlöksklyftor
-
2 msk Japansk soya
-
1.5 msk Honungeller annan sötning t ex sirap
-
Srirachamajonnäs
-
1.5 dl Majonnäs
-
1 msk SrirachaEller efter smak
-
Övrigt
-
Gurka
-
Sallad
-
Rädisor
-
Baguette
Directions
Vegetarisk banh mi med tofu. Hoisinmarinerad tofu, picklad morot, srirachamajonnäs, frasiga färska grönsaker och färskt bröd. Tillsammans blir det här supergott tillsammans.
Steps
1
Done
|
Picklad morot (förbered innan)Strimla moroten i tunna stavar. Blanda vatten, vinäger och socker. Rör tills sockret och saltet löst sig. Lägg morot i en burk och häll över inläggningsvätskan. Låt dra i kylskåp minst en timme, men helst en dag. |
2
Done
|
Marinera tofunDela tofun i bitar, torka av bitarna. Blanda alla ingredienser i en bunke och pensla sedan tofu bitarna med marinaden på båda sidor. Låt marineras i 30 min. |
3
Done
|
Stek tofun + tillbehörStek tofun på medelvärme tills den får ordentligt med ytan och är genomstekt. |
4
Done
|
Bre srirachamajonnäs på båda sidorna av brödet. Fyll sedan med tofun, sallad, gurka, picklade morot (som du låter rinna av lite innan) och rädisor. Du kan också addera chili och koriander om du gillar det! |