Ingredients
-
400 g Skogschampinjoner
-
1 st Lök
-
2 st Vitlöksklyftor
-
3 st Morötter
-
2 tsk Strösocker
-
2.5 dl Rödvinmatlagningsvin eller vanligt vin
-
1.5 msk Tomatpure
-
1 msk Fond brynt schallottenlök
-
1 msk Timjan
-
2 st lagerblad
-
1 dl Belugalinser
-
1 st Grönsaksbuljong
-
1 msk Kinesisk soya
-
5 dl Vatten
-
Peppar
-
Salt
-
Neutral olja
-
Övrigt
-
8 st Steklök
-
250 g små champinjoner
-
25 g Smör
-
Potatismos
-
1 kg Potatis
-
1.5 dl varm mjölk
-
25 g Smör
-
Salt
-
Peppar
Directions
Vegetarisk bouef burgignon med massa god svamp och belugalinser. Jag toppar grytan med mer stekt svamp och smörstekt steklök. Till grytan serverar jag krämig potatismos.
Steps
1
Done
|
PreppFinhacka löken. Skala och tärna morötterna. Koka upp grönsaksbuljongen och riv vitlöken. |
2
Done
|
Börja tillagaBörja med att steka skogschampinjonerna i grytan du ska tillaga bouefen i. Stek tills de släppts vätska och fått lite färg. Ta ur svampen och stek nu lök och vitlök. Addera morötterna. Vänd i tomatpure och stek lite till. Tillsätt fond, soja, rödvinet, socker, lagerblad och timjan. Låt koka ner i 10 minuter. |
3
Done
|
Vänd i linserna och buljongen. Salta och peppra. Låt sedan koka och puttra på medel till låg värme i 20 minuter. Tillsätt sedan skogschampinjonerna och fortsätt koka tills linserna är klara och buljongen fått en djupare smak. Smaka av med salt och peppar, |
4
Done
|
TillbehörSkala och dela steklöken i halvor. Fräs i smör på medelvärme tills de är mjuka och gyllene. Fräs sedan minichampinjonerna i samma panna. |
5
Done
|
PotatismosetSkala och koka potatisen. Mosa med en potatisstomp. Addera varm mjölk, smör och örtsalt. Blanda ihop till en slät mos. |
6
Done
|
ServeraServera grytan med potatismos och toppa med steklökarna och svampen. |