0 0
Vegetarisk boeuf bourguignon

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 g Skogschampinjoner
1 st Lök
2 st Vitlöksklyftor
3 st Morötter
2 tsk Strösocker
2.5 dl Rödvin matlagningsvin eller vanligt vin
1.5 msk Tomatpure
1 msk Fond brynt schallottenlök
1 msk Timjan
2 st lagerblad
1 dl Belugalinser
1 st Grönsaksbuljong
1 msk Kinesisk soya
5 dl Vatten
Peppar
Salt
Neutral olja
Övrigt
8 st Steklök
250 g små champinjoner
25 g Smör
Potatismos
1 kg Potatis
1.5 dl varm mjölk
25 g Smör
Salt
Peppar

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Vegetarisk boeuf bourguignon

  • 65
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Övrigt

  • Potatismos

Directions

Share

Vegetarisk bouef burgignon med massa god svamp och belugalinser. Jag toppar grytan med mer stekt svamp och smörstekt steklök. Till grytan serverar jag krämig potatismos.

Steps

1
Done

Prepp

Finhacka löken. Skala och tärna morötterna. Koka upp grönsaksbuljongen och riv vitlöken.
Tärna skogschampinjonerna.

2
Done

Börja tillaga

Börja med att steka skogschampinjonerna i grytan du ska tillaga bouefen i. Stek tills de släppts vätska och fått lite färg. Ta ur svampen och stek nu lök och vitlök. Addera morötterna. Vänd i tomatpure och stek lite till. Tillsätt fond, soja, rödvinet, socker, lagerblad och timjan. Låt koka ner i 10 minuter.

3
Done

Vänd i linserna och buljongen. Salta och peppra. Låt sedan koka och puttra på medel till låg värme i 20 minuter. Tillsätt sedan skogschampinjonerna och fortsätt koka tills linserna är klara och buljongen fått en djupare smak. Smaka av med salt och peppar,

4
Done

Tillbehör

Skala och dela steklöken i halvor. Fräs i smör på medelvärme tills de är mjuka och gyllene. Fräs sedan minichampinjonerna i samma panna.

5
Done

Potatismoset

Skala och koka potatisen. Mosa med en potatisstomp. Addera varm mjölk, smör och örtsalt. Blanda ihop till en slät mos.

6
Done

Servera

Servera grytan med potatismos och toppa med steklökarna och svampen.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Lasagne på spisen - snabblasagne
previous
Lasagne på spisen – snabblasagne
Fried rice med skinka
next
Fried rice med skinka
Lasagne på spisen - snabblasagne
previous
Lasagne på spisen – snabblasagne
Fried rice med skinka
next
Fried rice med skinka

Add Your Comment