https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
Share

Krämig kantarellpasta med gremolata

Cooking Time: 30
  • Pastarätter
  • Sommarmat
  • Vegetariskt
Kantarellpasta! Hur gott är det inte? Riktigt gott om du frågar mig! Dessutom är det inte så komplicerat att laga. Steka upp lök/kantareller, grädde och kryddor. För att lyxa till...

Emilia

oktober 9, 2019
Like 4
Read More
Comment
Share

Chokladkaka med chokladkräm och färska bär

Cooking Time: 1 tim +
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
  • Kladdkakor
  • Tårtor
Suupergod och krämig chokladkaka med chokladkräm och bär som bryter av det söta.  En go-to när Dannys familj kommer över...
2 Comments
Share

Morotsscones

Cooking Time: 30 min
  • Bröd recept
  • Frukost
  • Scones
Supergoda morotsscones som passar prefekt till frukost då det går snabbt och enkelt att göra! Ät dem som de är...
Comment
Share

Krämiga chokladbollar

Cooking Time: 20 min
  • Bollar
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
Klassiska chokladbollar med en liten twist. Den här gången rostar vi kokosen innan vi rullar bollarna i den, det ger...
3 Comments
Share

Krispiga linsbiffar med sesammayo och ris

Cooking Time: 40 min
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Vegetariskt
Gyllenbruna, sesamrullade linsbiffar som bara är att mixa ihop och steka. Blir väldigt goda och är inte så avancerade som...
Comment
Share

Bananpannkakor med lönnsirap, kanelstekta bananer och nötter

Cooking Time: Ca 20 min
  • Frukost
  • Pannkakor
Enkla och goda bananpannkakor som toppas med nötter, kanelstekta bananer och lönnsirap. Jag mixar alltid ner alla ingredienser i en...
Comment
Share

Kladdiga brownie cookies

Cooking Time: 20 min
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
  • Kakor
Supergoda och kladdiga brownie cookies.  Smakar som brownie i kakform. Flingsalt framhäver smakerna och gör det extra gott. Vill man...
17 Comments
Share

Äppelscones

Cooking Time: 25 min
  • Bröd recept
  • Frukost
  • Scones
Scones med äpplen! Gott och perfekt att göra under äppelsäsongen eller närsomhelst egentligen. Tycker verken scones är en supergrej till helgfrukosten. Det går snabbt, det är enkelt och framförallt gott....

Emilia

oktober 8, 2019
Like 11
Read More
Comment
Share

Kladdig brownie med chokladkräm och god topping

Cooking Time: 35 min
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
Brownie med chokladkräm och massor av topping. Måste nog säga att brownie ligger väldigt högt på min efterrättsfavorit-lista, typ topp 3! Man behöver självklart inte maxa den med massa god...

Emilia

oktober 8, 2019
Like 2
Read More
Comment
Share

Majsfritters med bönsallad och sriracha fraiche

  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Vegetariskt
Krispiga och goda majsfritters. Jag har den senaste tiden testat lite olika fritters och dessa med majs är det godaste...
1 Comment
Share

Pasta med krämig tomatsås och basilikafraiche

Cooking Time: 45 min
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
Pasta med krämig tomatsås och basilikafraiche. Testade att göra tomatsås genom att rosta tomaterna med örter och lök i ugnen...
Comment
Share

Semmelkladdkaka

Cooking Time: 35 min
  • Efterrätter
  • Kladdkakor
Semmelkladdkaka! Om du gillar den kladdiga delen i en semla med mandelmassan så måste du testa den här kakan. Sååå...
Comment
Previous Entries
Next Entries
Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


Superkrämig och god ryggspasta med champinjoner! ✨
Superkrämig och god ryggspasta med champinjoner! ✨️

Ingredienser 
5 serveringar 
500 g ryggbiff
250 g champinjoner
1/2 lök
1 vitlöksklyfta 
25 g smör
2 dl creme fraiche 
5 dl grädde
1 msk Oxfond 
1 tsk kinesisk soja
1 dl riven parmesan 
Peppar
Eventuellt salt
350 g pasta

Gör såhär
Torka av och salta ryggbiffen ordentligt på båda sidorna. Stek sedan i olja på hög värme tills den får ordentligt med yta. Ställ å sidan och vila. Delar sedan köttet i bitar. Det gör ingenting om köttet fortfarande är rått. Det kommer gå klart i såsen och bli medium. 

Börja koka pastan.
Tärna löken, ansa och skiva champinjonerna. Fräsch löken och champinjonerna utan smör och olja.
Tills de släppt lite vätska. Vänd i smöret och riven vitlök. 
Vänd i grädde, creme fraiche, fond och soja. Låt puttra ihop en stund på medelvärme.
Peppra ordentligt och riv i parmesan. Smaka av med salt. Vänd i ryggbiffen och pastan.

#pasta #ryggbiffspasta #matinspo

Fejk raffaello eller snöbollar med vaniljrån! Så e
Fejk raffaello eller snöbollar med vaniljrån! Så enkla och otroligt goda! Testa 😍

Ingredienser 
1 pkt vaniljrån ca 175g
200 g kondenserad mjölk
100 g färskost
6 dl riven kokos 

Att ringla över 
100 g vit 

Gör såhär 
Mixa rånen och kondensersd mjölk. Addera kokos och färskost. Mixa ihop.
Forma till bollar. Låt stelna i kylen.
Ringla eller doppa i choklad. Servera!

#julgodis #kokos #Efterrrätt

GLASSBOMB! 🍧 perfekt till nyår! Festligt och du ka
GLASSBOMB! 🍧 perfekt till nyår! Festligt och du kan förbereda allt innan!
Glassomb är verkligen inte bara för barn utan enbart barnsligt gott 😄😄 

Ingredienser 
14-16 bitar
1.5 liter chokladglass
0.5 liter hallonsorbet 
0.5 liter mangosorbet
En fryst kladdkaka 

Hallonsås (valfritt att ha i, kan serveras till bara)
4 dl frysra hallon
0.5 dl vatten
0.25 dl Strösocker 
0.25 dl gelesocker 

Italienk maräng 
3 äggvitor
2 dl socker
0.75 dl vatten 

Hallonsås
Koka upp hallon och vatten. Mosa så bären löses upp.  Tillsätt sen sockret och koka i 2 min. Låt svalna. Om du vill ha i glassbomben så vänta tills den svalnat helt innan du börjar montera den.
Hallonsåsen kan bli lite isig i bomben men den är god. 

Glass prepp
Plasta insidan av en lämplig bunke. Låt platsen hänga över kanten så du kan täcka bunken sen. 
Ta ut chokladglassen och bre ut den längst med botten och sidorna. Lägg I frysen.
Här kan du ha hallonsås. Frys in och ha sedan på Hallonsorbet & mangosorbet. Känner du att du att glassen smälter så frys den en stund mellan lagren.  Tryck ner kladdkakan och jämna till botten. Täck med folie. 

Italienk maräng (gör detta samma dag eller dagen innan servering)
Vispa upp äggvitorka till ett vitt fluff.
Koka upp socker och vatten till 122 grader.
Häll sedan den varma lagen i äggvitorna med tunn stråle samtidigt som du vispar på hög hastighet. Vispa tills marängen svalnat (6-8 min) 

Lägg över bomben på ett serveringsfat.
Bre på marängen på glassbomben och bränn av. Förvara i frysen fram till servering.
Ta fram 5-10 min innan severing. Servera med hallonsås. 

#glass #bombalaska #glassbomb



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter