https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
Share

Saganaki ost med sesamfrön och honung

Cooking Time: 10
  • Sommarmat
  • Tilltugg
  • Vegetariskt
Saganaki med sesamfrön och honung. Saganaki är greksiska rätter som tillagas i liten panna, det är vad ordet saganaki  betyder. Det man bland annat tillagar är ost. Den steks och...

Emilia

juli 26, 2020
Like 2
Read More
Comment
Share

Friterad zucchini

Cooking Time: 30
  • Sommarmat
  • Tilltugg
  • Vegetariskt
Skivad friterad zucchini eller Kolokithakia tiganita som de heter i Grekland. En sidorätt eller tillbehör som vi åt när vi...
2 Comments
Share

Friterad minimozzarella

Cooking Time: 20
  • Sommarmat
  • Tilltugg
Friterad minimozzarella! Enkelt och gott tillbehör till soppa eller att göra som rätt till tapas. Servera direkt då mozzarellan snabbt...
Comment
Share

Ugnsbakad saftig fläskytterfilé med rostad spetskål, potatis och bryntsmörsås

  • Middagstips - goda recept för hela veckan
Ugnsbakad fläskytterfilé med rostad spetskål, potatis och bryntsmörsås. Supersaftig fläskytterfilé som marinetas över natten och sedan ugnsbakas tills den uppnår...
1 Comment
Share

God grekisk sallad

Cooking Time: 15
  • Sallader
  • Sommarmat
  • Tilltugg
Klassisk och god grekisk sallad. Grekisk sallad innehåller traditionellt tomater, gurka, rödlök, oliver och fetaost som toppas med olivolja och...
1 Comment
Share

Saftiga citronmuffins med lemoncurd och vit chokladganasche

Cooking Time: 30
  • Efterrätter
  • Övrigt gott
Saftiga citronmuffins med lemoncurd och vit choklad ganasche. En blandning av syrligt och sött som blir en väldigt bra kombination....
Comment
Share

Saftig chokladtårta med chokladmousse och färska hallon

Cooking Time: 12h
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
  • Tårtor
Chokladtårta med saftiga chokladbottnar, chokladmousse och färska hallon. En riktigt god och inte allt för avancerad chokladtårta. Min lillebror åt...
13 Comments
Share

God bolognese med tagliatelle

Cooking Time: 45
  • Billig middag
  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
Bolognese med tagliatelle. En klassisk vardagsfavorit som blir extra mysig när allting för gosa ihop sig i pannan. Jag använder blandfärs men det går även bra med annan färs. Toppa...

Emilia

juli 14, 2020
Like 14
Read More
Comment
Share

Roti – thailändska krispiga pannkakor

  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Brunch recept
  • Efterrätter
  • Frukost
  • Pannkakor
Thailändska pannkakor eller roti är klassika pannkakor som säljs på gatustånd i Thailand. Jag har aldrig varit där men blev väldigt sugen på att testa att göra pannkakorna själv! Traditionellt...

Emilia

juli 12, 2020
Like 35
Read More
Comment
Share

Vietnamesiska vårrullar med krispig tofu och dressing

Cooking Time: 40 min
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Sommarmat
  • Vegetariskt
Vietnameiska vårullar fyllda med krispig tofu och grönsaker. Väldigt gott! Grönsakerna och proteinet i vårrullarna går att variera oerhört mycket...
Comment
Share

Krämig äggröra

Cooking Time: 15
  • Brunch recept
  • Frukost
  • Påskrecept
Mitt recept på krämig äggröra. Äggröra är ju egentligen inte så avancerat men ibland kan det vara svårt att få...
2 Comments
Share

Krämig kycklingcurry med ris

Cooking Time: 35
  • Billig middag
  • Kyckling & Kött
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Snabb middag
Krämig kycklingcurry med ris. Enkel, lättlagad och god curry kyckling med ris som går fort att laga. Den har lagom...
Comment
Previous Entries
Next Entries
Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


En otroligt krämig & god bryntsmör saffranspasta
En otroligt krämig & god bryntsmör saffranspasta med räkor 🍤 tycker du om saffran i mat? Jag tycker det kan bli riktigt gott 😍 men inte för ofta eller för mycket bara..😄

Ingredienser
50 g smör
1/2 gullök
2 vitlöksklyftor 
0.5 g saffran 
2 dl creme fraiche 
3 dl grädde 
1 fiskbuljongtärning
1/2 citron 
Salt
Peppar 

3 dl räkor (skalade)
300 g Linguine 

Gör såhär
Börja koka pastan.
Bryn smöret i en traktörpanna med vitlök och saffran. Tillsätt löken och fräs ihop.
När löken mjuknat addera  creme fraiche, grädde och fiskbuljongen. Låt småputtra en stund. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Vänd i pastan och sist räkorna. Servera!

#saffranspasta #matinspo #hemlagat #matlagning #godmat


SMARRIG KLADDKAKA! 👌 Kladdkakans dag imorgon oc
SMARRIG KLADDKAKA! 👌 Kladdkakans dag imorgon och jag har bakat 2 st för att dela med er, så varsågod en riktigt god 🤠❤️
Vad tycker du om kladdigghetsgraden? Ska den vara kladdigare, fastare eller är den perfekt? 

1 kladdkaka (ca 20 cm)
150 g Smör
50 g mörk choklad 55% eller mjölkchoklad 
2 st Ägg (stora)
2.5 dl Vetemjöl
2.5 dl Strösocker
0.5 dl Farinsocker 
1 tsk Vaniljsocker
1dl Kakao
1 krm Salt
TOPPING
Florsocker 

Gör såhär 
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme. Klä en springform 20 cm med bakplåtspapper. Smält smöret, choklad och socker i micron. Vänd i ägg.
Sikta ner de torra ingredienserna. Rör ihop försiktigt tills du har en jämn smet. Rör inte för mycket för då kommer kakan bli torr. Jag rör runt med en visp för att äggvitebitarna ska separeras. 

GRÄDDA KLADDKAKAN 

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-25 min (jag gräddade 20 min men håll koll efter 15). Kakan ska ha satts sig i kanterna men fortfarande vara dallrig i mitten.
Låt kakan sedan svalna innan du pudrar över florsocker! 

Servera med glass!

#kladdkaka #kladdigkladdkaka #kladdkakansdag


Minns ni min hydroponiska odling? Här är resulta
Minns ni min hydroponiska odling? Här är resultatet efter 1 månad och ett gott baslikasmör du kan göra!!😍 
I samarbete med @miljöcenter 🌱8
så fin basilika med stoora blad. Och jag har liksom inte alls behövt anstränga mig för att det ska lyckas. Det enda jag har gjort är att jag har bytt vatten var 7-10dag och tillsatt lite hydroponisk växtnäring från Blomstra. 

Och det första jag gjorde var basilikasmör att ha på bruschetta, otroligt gott! Du kan också använda smör till pasta eller kyckling t ex. 

Kort om hydroponisk odling: en jordfriodling där växtnäring och vatten gör så att odlingen lyckas. 
Jag använder Greenlines Growing P10 som är ett helautomatiskt hydroponiskt system som dessutom är snyggt, tar lite plats och gör odlingen lättskött. Finns bland annat att köpa på Bygghemma och Clas Ohlson. 

Ingredienser basilikasmör
2 stora nävar basilika 
50 g rumstempererat smör
1 vitlöksklyfta (jag tog 2 men en räcker)
Flingsalt 

Övrigt 
Baguette
Tomater
Rödlök
Olivolja 
Salt 

Gör såhär
Sätt ugnen på 225g grader.
Blanchera basilikan och mixa sedan ihop med smör, vitlök och salt. Ställ i kylen en kort stund. Hacka under tiden rödlök och tomat. Blanda ihop med salt och olivolja. 

Skiva baguetterna och placera på en plåt. Börja på basilikasmöret.
Rosta baguetteskivorna i cirka 10-15 min, eller tills dom är gyllene. 

Toppar med tomat och rödlöken. Njut direkt! 

#basilika #basilikaodling #matinspo #basilikasmör #brunchetta #förrätt #matlagning #miljöcenter #hydroponisk odling #greeline



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter