https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
Share

Vegetarisk pasta med champinjoner, soltorkade tomater, pesto och spenat

Cooking Time: 40
  • Billig middag
  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
  • Snabb middag
  • Vegetariskt
Enkel och gräddig vegetarisk pasta med champinjoner, soltorkade tomater, pesto och spenat. Vill du göra den vegansk kan du enkelt ersätta grädden till ett veganskt substitut. Jag använde en färsk...

Emilia

juni 8, 2020
Like 451
Read More
18 Comments
Share

Sconesmuffins – krispiga scones i muffinsplåt

Cooking Time: 35
  • Bröd recept
  • Brunch recept
  • Frukost
  • Scones
Sconesmuffins – krispiga scones i muffinsplåt. Medelstora scones som jag gräddar i muffinsplåt. De går självklart också att grädda dem...
Comment
Share

Kycklingkebab i hemmagjort pitabröd

  • Kyckling & Kött
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Sommarmat
Kycklingkebab i hemmagjort pitabröd och vitlökssås. Såå himla gott och kan verkligen rekommendera att göra eget pitabröd. Det blir så...
Comment
Share

Spiralpotatis – på spett

Cooking Time: 50
  • Potatis
  • Tilltugg
  • Vegetariskt
Spiralpotatis eller potatisskruvar är ett lite roligare sätt att göra potatis på, det blir i alla fall både fina och...
Comment
Share

Högrevsburgare med ost och tryffelmajonnäs

Cooking Time: 20
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
Högrevsburgare med ost och tryffelmajonnäs. Goda pressade burgare med rödlök, tomat, ost, sallad, tryffelmajonnäs i potato buns som var väldigt...
Comment
Share

Champinjonsoppa med bruschetta

Cooking Time: 35
  • Billig middag
  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Soppor
Champinjonsoppa med bruschetta. Krämig och god svampssoppa med krispig bruschetta till men det går lika bra med bara bröd, nån...
Comment
Share

Avokadosallad med bönor, havreris och srirachamayo

Cooking Time: 25
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Proteinrikt
  • Sallader
  • Sommarmat
  • Vegetariskt
En avokadosallad som har både krispighet och krämighet, protein och kolhydrater samtidigt som den är god och mättande! Jag använde...
Comment
Share

Supergod och enkel lemonad + recept på sockerlag

Cooking Time: 10
  • Brunch recept
  • Drycker
  • Övrigt
Enkel och god lemonad med citron, sockerlag, vatten och is! Du kan själv bestämma hur söt du vill ha lemonaden genom att tillsätta mer eller mindre vatten. Nedan finns recept...

Emilia

juni 5, 2020
Like 15
Read More
Comment
Share

Hälsosamma och enkla bounty bars

  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
  • Nyttiga efterrätter
Enkla bounty bars utan raffinerat socker. Jag använder honung men det går lika bra att använda agave eller lönnsirap. Justera mängden efter hur sött du vill ha det. Tänk på...

Emilia

juni 3, 2020
Like 22
Read More
Comment
Share

Biff med thaibasilika och bambuskott

Cooking Time: 30 min
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
Biff med thaibasilika och bambuskott. Går snabbt att laga och är väldigt gott. Den är inte så stark som de...
Comment
Share

Pasta med smörig tomatsås, buffelmozzarella och pinjenötter

Cooking Time: 30
  • Helgmat
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
Pasta med tomater, buffelmozzarella och pinjenötter. En smakrik tomatpasta som i första anblick kan se lite torr och tråkig, men...
Comment
Share

Vispad grekisk yoghurt med kanelstekta bananer, hallon, granola och honung

Okategoriserade
Vispad grekisk yoghurt med kanelstekta bananer, hallon, granola och honung. En magiskt god frukostkombination! Jag älskar att vispa upp yoghurten...
2 Comments
Previous Entries
Next Entries
Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


En otroligt krämig & god bryntsmör saffranspasta
En otroligt krämig & god bryntsmör saffranspasta med räkor 🍤 tycker du om saffran i mat? Jag tycker det kan bli riktigt gott 😍 men inte för ofta eller för mycket bara..😄

Ingredienser
50 g smör
1/2 gullök
2 vitlöksklyftor 
0.5 g saffran 
2 dl creme fraiche 
3 dl grädde 
1 fiskbuljongtärning
1/2 citron 
Salt
Peppar 

3 dl räkor (skalade)
300 g Linguine 

Gör såhär
Börja koka pastan.
Bryn smöret i en traktörpanna med vitlök och saffran. Tillsätt löken och fräs ihop.
När löken mjuknat addera  creme fraiche, grädde och fiskbuljongen. Låt småputtra en stund. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Vänd i pastan och sist räkorna. Servera!

#saffranspasta #matinspo #hemlagat #matlagning #godmat


SMARRIG KLADDKAKA! 👌 Kladdkakans dag imorgon oc
SMARRIG KLADDKAKA! 👌 Kladdkakans dag imorgon och jag har bakat 2 st för att dela med er, så varsågod en riktigt god 🤠❤️
Vad tycker du om kladdigghetsgraden? Ska den vara kladdigare, fastare eller är den perfekt? 

1 kladdkaka (ca 20 cm)
150 g Smör
50 g mörk choklad 55% eller mjölkchoklad 
2 st Ägg (stora)
2.5 dl Vetemjöl
2.5 dl Strösocker
0.5 dl Farinsocker 
1 tsk Vaniljsocker
1dl Kakao
1 krm Salt
TOPPING
Florsocker 

Gör såhär 
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme. Klä en springform 20 cm med bakplåtspapper. Smält smöret, choklad och socker i micron. Vänd i ägg.
Sikta ner de torra ingredienserna. Rör ihop försiktigt tills du har en jämn smet. Rör inte för mycket för då kommer kakan bli torr. Jag rör runt med en visp för att äggvitebitarna ska separeras. 

GRÄDDA KLADDKAKAN 

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-25 min (jag gräddade 20 min men håll koll efter 15). Kakan ska ha satts sig i kanterna men fortfarande vara dallrig i mitten.
Låt kakan sedan svalna innan du pudrar över florsocker! 

Servera med glass!

#kladdkaka #kladdigkladdkaka #kladdkakansdag


Minns ni min hydroponiska odling? Här är resulta
Minns ni min hydroponiska odling? Här är resultatet efter 1 månad och ett gott baslikasmör du kan göra!!😍 
I samarbete med @miljöcenter 🌱8
så fin basilika med stoora blad. Och jag har liksom inte alls behövt anstränga mig för att det ska lyckas. Det enda jag har gjort är att jag har bytt vatten var 7-10dag och tillsatt lite hydroponisk växtnäring från Blomstra. 

Och det första jag gjorde var basilikasmör att ha på bruschetta, otroligt gott! Du kan också använda smör till pasta eller kyckling t ex. 

Kort om hydroponisk odling: en jordfriodling där växtnäring och vatten gör så att odlingen lyckas. 
Jag använder Greenlines Growing P10 som är ett helautomatiskt hydroponiskt system som dessutom är snyggt, tar lite plats och gör odlingen lättskött. Finns bland annat att köpa på Bygghemma och Clas Ohlson. 

Ingredienser basilikasmör
2 stora nävar basilika 
50 g rumstempererat smör
1 vitlöksklyfta (jag tog 2 men en räcker)
Flingsalt 

Övrigt 
Baguette
Tomater
Rödlök
Olivolja 
Salt 

Gör såhär
Sätt ugnen på 225g grader.
Blanchera basilikan och mixa sedan ihop med smör, vitlök och salt. Ställ i kylen en kort stund. Hacka under tiden rödlök och tomat. Blanda ihop med salt och olivolja. 

Skiva baguetterna och placera på en plåt. Börja på basilikasmöret.
Rosta baguetteskivorna i cirka 10-15 min, eller tills dom är gyllene. 

Toppar med tomat och rödlöken. Njut direkt! 

#basilika #basilikaodling #matinspo #basilikasmör #brunchetta #förrätt #matlagning #miljöcenter #hydroponisk odling #greeline



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter