https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
Share

Krämig dragonkyckling med frasig potatis – Kyckling i dragonsås

Cooking Time: 90
  • Helgmat
  • Kyckling & Kött
  • Kycklingrätter
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
Dragonkyckling med frasig potatis. En smarrig och god kycklingrätt som passar perfekt till helg eller vardag. Dragonsåsen blir verkligen så krämig. Rätten går lika bra att servera med ris som...

Emilia

mars 21, 2022
Like 24
Read More
Comment
Share

Moussaka med potatis – krämig och god

  • Balkanmat
  • Helgmat
  • Kötträtter
  • Kyckling & Kött
  • Matlådemat
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Potatis
  • Studentmat
Moussaka med potatis, får man laga det? Såklart man får! När det blir såhär gott så är allt tillåtet, nästan. Föredrar du aubergine så kan du byta ut potatisen, eller...

Emilia

mars 16, 2022
Like 117
Read More
1 Comment
Share

Krämig oxfilépasta med babychampinjoner

Cooking Time: 55
  • Festmat
  • Helgmat
  • Kötträtter
  • Kyckling & Kött
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
Krämig oxfilépasta med babychampinjoner. Enkel och lyxig pasta med oxfilé, perfekt när man vill lyxa till det. För att oxfilén extra mör marinerar jag den i lite bakpulver tillsammans med...

Emilia

mars 14, 2022
Like 47
Read More
1 Comment
Share

Kanelbullar med vaniljkräm

Cooking Time: 230
  • Bullar
  • Efterrätter
Supergoda och saftiga kanelbullar med vaniljkräm, några utan också.  Vaniljkrämen gör bullarna extra saftiga och goda. När bullarna är färdiggräddade så penslar jag dem med sockerlag. Det kapslar in fukten...

Emilia

mars 9, 2022
Like 16
Read More
Comment
Share

Saftig jordgubbsrulltårta – Rulltårta med jordgubbssylt

Cooking Time: 25
  • Efterrätter
  • Midsommarmat
  • Påskrecept
  • Tårtor
Saftig jordgubbsrulltårta – Rulltårta med jordgubbssylt. Rulltårta är verkligen bland det smidigaste att baka. På mindre än 30 minuter har du en färdig bakelse som du kan fylla med valfri...

Emilia

februari 28, 2022
Like 31
Read More
Comment
Share

Ugnsbakad ravioli – Färdiga ravioli i krämig tomatsås

Cooking Time: 40
  • Billig middag
  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
  • Snabb middag
  • Studentmat
Ugnsbakad ravioli – Färdiga ravioli i krämig tomatsås. Superenkel och god vardagsrätt. Köp dina favoritravioli, gör en krämig tomatsås och skjutsa in i ugnen. På drygt 40 minuter har du...

Emilia

februari 23, 2022
Like 26
Read More
2 Comments
Share

Laxpasta med citron- och parmesansås

Cooking Time: 25
  • Fisk & Skaldjur
  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
  • Snabb middag
Krämig laxpasta med citron- och parmesansås och spenat. En snabblagad pasta med lax och parmesan. Till den här pastan använder jag linguine då jag tycker en bandpasta gör sig bäst...

Emilia

februari 22, 2022
Like 68
Read More
Comment
Share

Kladdkaka med nutellaganache och bär

Cooking Time: 45
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
  • Kladdkakor
  • Nyårsdesserter
En riktigt kladdig och god kladdkaka med nutellaganache och bär. Jag gräddar min kladdkaka i en 20 cm form för att få höjd på den. Har även i lite extra...

Emilia

februari 21, 2022
Like 8
Read More
Comment
Share

Hemmagjorda potatisbullar

Cooking Time: 50
  • Billig middag
  • Lättlagade recept
  • Mellanmål
  • Potatis
  • Vegetariskt
Hemmagjorda potatisbullar med lingonsylt och ärtor. Tycker att det är så otroligt gott! Just den här varianten blev så lik de potatisbullar man köper i butik. Mjuka inuti och frasiga...

Emilia

februari 13, 2022
Like 56
Read More
2 Comments
Share

Cheeseburgare med baconmajonnäs

Cooking Time: 30
  • Festmat
  • Helgmat
  • Kötträtter
  • Kyckling & Kött
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Studentmat
Saftiga cheeseburgare med baconmajonnäs, isad lök, inlagd gurk och sallad. En riktigt saftig högrevsburgare med salta, sötma, syra och sälta. Vill du ha något tillbehör till så kan jag rekommendera...

Emilia

februari 12, 2022
Like 10
Read More
Comment
Previous Entries
Next Entries
Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


Minns ni min hydroponiska odling? Här är resulta
Minns ni min hydroponiska odling? Här är resultatet efter 1 månad och ett gott baslikasmör du kan göra!!😍 
I samarbete med @miljöcenter 🌱8
så fin basilika med stoora blad. Och jag har liksom inte alls behövt anstränga mig för att det ska lyckas. Det enda jag har gjort är att jag har bytt vatten var 7-10dag och tillsatt lite hydroponisk växtnäring från Blomstra. 

Och det första jag gjorde var basilikasmör att ha på bruschetta, otroligt gott! Du kan också använda smör till pasta eller kyckling t ex. 

Kort om hydroponisk odling: en jordfriodling där växtnäring och vatten gör så att odlingen lyckas. 
Jag använder Greenlines Growing P10 som är ett helautomatiskt hydroponiskt system som dessutom är snyggt, tar lite plats och gör odlingen lättskött. Finns bland annat att köpa på Bygghemma och Clas Ohlson. 

Ingredienser basilikasmör
2 stora nävar basilika 
50 g rumstempererat smör
1 vitlöksklyfta (jag tog 2 men en räcker)
Flingsalt 

Övrigt 
Baguette
Tomater
Rödlök
Olivolja 
Salt 

Gör såhär
Sätt ugnen på 225g grader.
Blanchera basilikan och mixa sedan ihop med smör, vitlök och salt. Ställ i kylen en kort stund. Hacka under tiden rödlök och tomat. Blanda ihop med salt och olivolja. 

Skiva baguetterna och placera på en plåt. Börja på basilikasmöret.
Rosta baguetteskivorna i cirka 10-15 min, eller tills dom är gyllene. 

Toppar med tomat och rödlöken. Njut direkt! 

#basilika #basilikaodling #matinspo #basilikasmör #brunchetta #förrätt #matlagning #miljöcenter #hydroponisk odling #greeline


Nu kör vi igång med saffransrecept!! Är ni tagg
Nu kör vi igång med saffransrecept!! Är ni taggade?😍 först ut dessa fluffiga brioschesaffransbullar med hasselnötskräm, eller vaniljkräm om du vill! Fluffiga och mjuka som moln ☁️

Recept på lussekatter och saffransbullar med mandelmassa är näst på tur!

Ingredienser 
Detta sna kokoas ihop
1.75 dl mjölk
0.5 dl vetemjöl 

Till degen
1 dl Strösocker 
1 g saffran 
25 g jäst
2 dl mjölk
3 ägg
9.5 dl vetemjöl 
120g smör
1.5 msk olja 

Fyllda saffransbullar - mjuka som moln!☁️
Du kan fylla dem i antingen vaniljkräm eller hasselnötskräm.
Den här degen är elastiskare och klibbigare än vanlig bulldeg. Typ som en briochdeg.

Gör såhär
Koka ihop mjöl och mjölk till en tjock massa. 
Lägg över in bakbunke. Tillsammans med ägg, mjölk, jäst, saffran, och socker. Rör ihop och tillsätt sedan lite av mjölet åt gången samt salt. Vänd i rumstempererat smör. Arbeta degen i ca 15 min. Den kommer vara åt det klibbiga hållet. Låt jäsa i bunke i cirka en timme.
Skälp ut degen på ett mjölad yta. Knådda ihop lite grann med mjöl. Kavla ut och dela i 12-15 st rutor.
Fyll varje ruta med en matsked nutella eller vaniljkräm. Stäng igen rulla ihop och placera i en form klädd med bakplåtspapper. Täck och låt jäsa i 20 min
Värm ugnen till 200 grader.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 35-40 min eller eller tills bullen har uppnått en innertemperatur på 98 gra.der. Exakt tid varierar beroende på ugn.
Låt svalna något innan du pudrar med florsocker.


Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag ba
Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag bakade det här brödet, men nu måste jag göra det oftare för det är såå gott!

Gör mackor på eller servera till soppa 😍

Ingredienser 
25 g färsk (1/2 pkt torr, kör du torr)
2 tsk Salt
10.5 dl 
Vetemjöl special
2.5 dl Mjölk
2 dl Naturell yoghurt
1 dl Rapsolja 

Topping
1 st Ägg
Sesamfrön
2 msk Smör

Degen 
Lös upp jästen i ljummen mjölk, addera yoghurt och olja i. Addera 1/3 av mjölet.Blanda ihop med en slev till en kletig deg. Tillsätt en tredjedel till och saltm blanda ihop - antingen med en slev eller för hand. Arbeta nu in resten av mjölet för hand eller med maskin tills du har en smidig och mjuk deg. Hellre lite åt det kladdiga hållet än torr. Men känns den för kletig addera lite mer mjöl. Har hållt nere mängden mjöl i receptet då det är bättre att addera mer i efterhand än att ha i för mycket från början.
Lägg degen i en skål och täck. Låt jäsa i 60 min. 

Degen 2
När degen jäst färdigt ta fram en rymlig form (helst rund) men det går bra med fyrkantig också. Olja formen. Gör 7-9 st bollar av degen och placera dem i formen nära varandra. De kommer jäsa ihop. Täck dem och låt jäsa i formen i 30 min. Värm ugnen till 200 grader under slutet av tiden.

Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda sedan i mitten av ugnen i 25-40 min tills brödet är gyllene och har en innertemp på 98. Ta ut bröden och pensla med smält smör. Täck brödet med duk i ca 15-20 min så de får svalna och mjukna upp. Servera direkt! Förvara i påse så håller de sig mjukt dagen efter. Frysa in går också bra!

#bröd #bryrbröd #matinspo #bakning #pogaca #bakabröd



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter