https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
Share

Kycklingpasta med paprika – snabblagad och barnvänlig pasta

Cooking Time: 35 min
  • Kyckling & Kött
  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
  • Snabb middag
Kycklingpasta med paprika – snabblagad och barnvänlig pasta. Supergod pasta med milda smaker som passar hela familjen. Den går snabbt att laga och passar bra i matlådan. Jag använder örtsaltet...

Emilia

december 19, 2021
Like 7
Read More
Comment
Share

Vetenudlar med stekt färs

Cooking Time: 30
Okategoriserade
Supergod och snabblagad nudelrätt med vetenudlar, stekt färs, champinjoner, spenat och pak choi. Jag använder blandfärs men det går lika bra med annan typ av färs. Går utmärkt med vego!...

Emilia

december 19, 2021
Like 4
Read More
3 Comments
Share

Paj med varmrökt lax, grönkål och purjolök

Cooking Time: 90 min
  • Brunch recept
  • Buffémat
  • Festmat
  • Fisk & Skaldjur
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Midsommarmat
  • Påskrecept
  • Sommarmat
Paj med varmrökt lax, grönkål och purjolök. God och smakrik mat paj. Perfekt tillsammans med en klick creme fraiche och en sallad. Går utmärkt att servera på julbord eller buffé....

Emilia

december 18, 2021
Like 16
Read More
Comment
Share

Chokladtårta med mjölkchokladmousse, mörk chokladmousse och mörkchokladganache

  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
  • Tårtor
Chokladtårta med mjölkchokladmousse, mörk chokladmousse och mörkchokladganache. En riktigt chokladbomb med saftiga bottnar toppad med massor av bär. Den här tårtan är min favorit tårta och jag gör den ofta...

Emilia

december 17, 2021
Like 30
Read More
1 Comment
Share

Polkamaränger – små och söta polkagrismaränger

Cooking Time: 110
  • Efterrätter
  • Julgodis och julbakverk
Polkamaränger – små och söta polkagrismaränger. Maränger med röda ränder med smak av polkagris. För göra dessa behöver du en spritspåse, pepparmintarom och röd färgpasta. Du vispar upp marängerna som...

Emilia

december 17, 2021
Like 6
Read More
Comment
Share

Baklavarullar – god baklava med valnötter

Cooking Time: 45 min
  • Efterrätter
Baklavarullar – god baklava med valnötter. En variant på baklava som är vanlig i balkan. För att rulla ihop och få små skrynkliga rullar behöver du en lång pinne eller...

Emilia

december 16, 2021
Like 9
Read More
Comment
Share

Picklad blomkål med asiatiska smaker

  • Tillbehör
  • Tilltugg
  • Vegetariskt
Picklad blomkål med asiatiska smaker. Sötsyrlig blomkål som passar perfekt som topping på t.ex tacos eller som tillbehör. Det är en 1-2-3 lag med chili, vitlök och lime i för...

Emilia

december 16, 2021
Like 4
Read More
Comment
Share

Mjuk kola doppad i choklad

Cooking Time: 25 min
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
  • Godis
  • Julgodis och julbakverk
Supergod mjuk och len kola doppad i choklad. Jag doppade kolan i 55% mörk choklad men det går bra att doppa i valfri. Vill du får en extra fin och...

Emilia

december 14, 2021
Like 7
Read More
Comment
Share

Mongoliska köttbullar – asiatiska köttbullar

Cooking Time: 30 min
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Kötträtter
  • Kyckling & Kött
  • Lättlagade recept
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Tillbehör
  • Tilltugg
Mongoliska köttbullar i smakrik och god glaze. Supergoda och passar perfekt att servera till en nudelsallad, med ris eller om rätt på en buffé. Köttbullarna tillagas i ugnen på drygt...

Emilia

december 12, 2021
Like 17
Read More
1 Comment
Share

Apelsinchokladtårta – tårta med apelsinchokladmousse och apelsinchokladganache

  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
  • Tårtor
Apelsinchokladtårta – tårta med apelsinchokladmousse och apelsinchokladganache.  Saftiga chokladbottnar tillsammans med en moussse, ganache och bär. Tårtan är gjord i en 20 cm form och jag har använt mig utan...

Emilia

december 10, 2021
Like 25
Read More
Comment
Previous Entries
Next Entries
Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


Minns ni min hydroponiska odling? Här är resulta
Minns ni min hydroponiska odling? Här är resultatet efter 1 månad och ett gott baslikasmör du kan göra!!😍 
I samarbete med @miljöcenter 🌱8
så fin basilika med stoora blad. Och jag har liksom inte alls behövt anstränga mig för att det ska lyckas. Det enda jag har gjort är att jag har bytt vatten var 7-10dag och tillsatt lite hydroponisk växtnäring från Blomstra. 

Och det första jag gjorde var basilikasmör att ha på bruschetta, otroligt gott! Du kan också använda smör till pasta eller kyckling t ex. 

Kort om hydroponisk odling: en jordfriodling där växtnäring och vatten gör så att odlingen lyckas. 
Jag använder Greenlines Growing P10 som är ett helautomatiskt hydroponiskt system som dessutom är snyggt, tar lite plats och gör odlingen lättskött. Finns bland annat att köpa på Bygghemma och Clas Ohlson. 

Ingredienser basilikasmör
2 stora nävar basilika 
50 g rumstempererat smör
1 vitlöksklyfta (jag tog 2 men en räcker)
Flingsalt 

Övrigt 
Baguette
Tomater
Rödlök
Olivolja 
Salt 

Gör såhär
Sätt ugnen på 225g grader.
Blanchera basilikan och mixa sedan ihop med smör, vitlök och salt. Ställ i kylen en kort stund. Hacka under tiden rödlök och tomat. Blanda ihop med salt och olivolja. 

Skiva baguetterna och placera på en plåt. Börja på basilikasmöret.
Rosta baguetteskivorna i cirka 10-15 min, eller tills dom är gyllene. 

Toppar med tomat och rödlöken. Njut direkt! 

#basilika #basilikaodling #matinspo #basilikasmör #brunchetta #förrätt #matlagning #miljöcenter #hydroponisk odling #greeline


Nu kör vi igång med saffransrecept!! Är ni tagg
Nu kör vi igång med saffransrecept!! Är ni taggade?😍 först ut dessa fluffiga brioschesaffransbullar med hasselnötskräm, eller vaniljkräm om du vill! Fluffiga och mjuka som moln ☁️

Recept på lussekatter och saffransbullar med mandelmassa är näst på tur!

Ingredienser 
Detta sna kokoas ihop
1.75 dl mjölk
0.5 dl vetemjöl 

Till degen
1 dl Strösocker 
1 g saffran 
25 g jäst
2 dl mjölk
3 ägg
9.5 dl vetemjöl 
120g smör
1.5 msk olja 

Fyllda saffransbullar - mjuka som moln!☁️
Du kan fylla dem i antingen vaniljkräm eller hasselnötskräm.
Den här degen är elastiskare och klibbigare än vanlig bulldeg. Typ som en briochdeg.

Gör såhär
Koka ihop mjöl och mjölk till en tjock massa. 
Lägg över in bakbunke. Tillsammans med ägg, mjölk, jäst, saffran, och socker. Rör ihop och tillsätt sedan lite av mjölet åt gången samt salt. Vänd i rumstempererat smör. Arbeta degen i ca 15 min. Den kommer vara åt det klibbiga hållet. Låt jäsa i bunke i cirka en timme.
Skälp ut degen på ett mjölad yta. Knådda ihop lite grann med mjöl. Kavla ut och dela i 12-15 st rutor.
Fyll varje ruta med en matsked nutella eller vaniljkräm. Stäng igen rulla ihop och placera i en form klädd med bakplåtspapper. Täck och låt jäsa i 20 min
Värm ugnen till 200 grader.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 35-40 min eller eller tills bullen har uppnått en innertemperatur på 98 gra.der. Exakt tid varierar beroende på ugn.
Låt svalna något innan du pudrar med florsocker.


Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag ba
Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag bakade det här brödet, men nu måste jag göra det oftare för det är såå gott!

Gör mackor på eller servera till soppa 😍

Ingredienser 
25 g färsk (1/2 pkt torr, kör du torr)
2 tsk Salt
10.5 dl 
Vetemjöl special
2.5 dl Mjölk
2 dl Naturell yoghurt
1 dl Rapsolja 

Topping
1 st Ägg
Sesamfrön
2 msk Smör

Degen 
Lös upp jästen i ljummen mjölk, addera yoghurt och olja i. Addera 1/3 av mjölet.Blanda ihop med en slev till en kletig deg. Tillsätt en tredjedel till och saltm blanda ihop - antingen med en slev eller för hand. Arbeta nu in resten av mjölet för hand eller med maskin tills du har en smidig och mjuk deg. Hellre lite åt det kladdiga hållet än torr. Men känns den för kletig addera lite mer mjöl. Har hållt nere mängden mjöl i receptet då det är bättre att addera mer i efterhand än att ha i för mycket från början.
Lägg degen i en skål och täck. Låt jäsa i 60 min. 

Degen 2
När degen jäst färdigt ta fram en rymlig form (helst rund) men det går bra med fyrkantig också. Olja formen. Gör 7-9 st bollar av degen och placera dem i formen nära varandra. De kommer jäsa ihop. Täck dem och låt jäsa i formen i 30 min. Värm ugnen till 200 grader under slutet av tiden.

Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda sedan i mitten av ugnen i 25-40 min tills brödet är gyllene och har en innertemp på 98. Ta ut bröden och pensla med smält smör. Täck brödet med duk i ca 15-20 min så de får svalna och mjukna upp. Servera direkt! Förvara i påse så håller de sig mjukt dagen efter. Frysa in går också bra!

#bröd #bryrbröd #matinspo #bakning #pogaca #bakabröd



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter