Krämig chokladbrownie med chokladfudge och bär
Krämig chokladbrownie med chokladfudge och bär. Den här kakan är riktigt riktigt god – en riktig chokladdröm. De färska bären bryten av sötman och balanserar...
Rödbetssallad med chevre
Rödbetssallad med chevre. Chevre som fått smälta ovanpå baguetter i ugnen. Riktigt gott! Jag använde mig utav hela färdigkokta rödbetor som jag bara delade och la på salladen. Tycker det...
Krämig räksoppa med sparris
Krämig räksoppa som jag toppat med smörstekt sparris, dill och självklart räkor. Så himla gott och räkskalet ger verkligen så mycket smak. Så släng dem aldrig om du äter räkor....
Paneng röd curry
Paneng – röd thailändsk curry som är riktigt god och relativ enkel att göra. Du kan ersätta kycklingen mot räkor, fläsk eller bara ha i...
Chiasylt med hallon
En enkel, snabb och lite mer hälsosam sylt gjort på chiafrön. Jag gör en releativ liten sats så vet inte hur länge den klarar sig i kylen om man vill...
Turkiska kringlor – simit
Turkiska kringlor (simit) med sesamfrön. Så goda och relativt enkla att göra! De påminner om bagels men till skillnad från bagels så kokas inte dessa bröd. De doppas i melass...
Krämig risotto med smörstekt sparris
Krämig risotto med smörstekt sparris. Så himla gott! Det viktigaste enligt mig för en krämig och god risotto är parmesan, en stor klick smör och...
Klar kycklingsoppa med grönsaker
Klar kycklingsoppa med potatis och grönsaker i kycklingbuljong med kokt kyckling, morot, kålrot, palsternacka, potatis och persilja. Man kan koka grunden med kycklingdelar som bröst eller lår. Eller som jag...
Krispiga linsburgare med srirachamayo
Krispiga, enkla och goda linsburgare som vi åt med srirachamajonnäs, picklad rödlök, sallad och tomat. Väldigt enkla och goda burgare som både går att forma till små biffar eller större...
Äggnudelwok med grönsaker och kyckling
Äggnudelwok med grönsaker och kyckling. En nudelwok med paprika, sockerärtor, minimajs, broccoli och morötter och dessa går såklart att anpassa efter de grönsakerna man har...
Filodegspaj med fetaost – gibanica
Gibanica är en traditionell filodegspaj med fetaost från Balkan. Den här varianten som jag har gjort är ”guzvara” och det betyder att filodegsbladen knöglas ihop och doppas i smeten. Den...
Havrebollar med dadlar
Havrebollar fast med dadlar istället för socker. Väldigt smarriga och enkla att göra! 🙂