Ingredients
-
400 g Kycklingfilé
-
1 st Gullök
-
2 st Vitlöksklyftor
-
2 cm Ingefära
-
0.5 st Chili
-
4 dl Kycklingbuljong
-
4 dl Vispgrädde
-
2 msk Majsstärkelseatt reda med till önskad konsistens
-
Rapsolja
-
Kryddor
-
0.5 tsk Chilipulver
-
3 tsk Curry
-
1.5 tsk Strösocker
-
0.5 tsk Malen kummin
-
0.5 tsk Gurkmeja
-
Peppar
-
Salt
-
Tillbehör
-
Ris
-
Gurka
Directions
Krämig kycklingcurry med ris. Enkel, lättlagad och god curry kyckling med ris som går fort att laga. Den har lagom med sting och passar hela familjen. Rätten passar perfekt i matlåda och vill du variera den så kan du göra samma som och servera med pasta.
För vegetariskt alternativ kan du ersätta kycklingen med kikärtor eller soyafileér. Jag har ett vegetariskt Du kan även addera någon grönsak t.ex röd eller grön paprika. Här även ett recept på vegetarisk curry med soyafiléer som smakar precis likadant som det här.
Steps
1
Done
|
Hacka gullök, chili. Riv ingefära och vitlök. Koka upp en kycklingsbuljongstärning i 5 dl vatten. |
2
Done
|
|
3
Done
|
Ha i grädden och låt såsen puttra upp i ett par minuter. Smaka av och red med lite majstärkelse för en tjockare sås. Jag har ca 2 msk majstärkelse utspätt med 0.75 dl vatten ungefär. Häll i lite åt gången samtidigt som du blandar då den tjocknar väldigt fort och du då kan se om du behöver mer majstärkelse eller inte. |
4
Done
|
Servera kycklingcurryn med ris och en syrlig gurksallad! |