Ingredients
-
Nudlar
-
0.5 msk Salt
-
130 g Ljummet vatten
-
250 g Vetemjöl
-
Till nudlarna
-
1 tsk Chilipulver
-
1 tsk Paprikapulver
-
1 tsk Five Spice
-
2 tsk Sesamfrön
-
2 msk Japansk soya
-
1 msk Ljus risvinäger
-
4 msk Neutral olja
-
3 st Salladslök
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 st Pak choi
-
1 st Broccoli
Directions
Biang biang noodles – hemmagjorda nudlar med smakrik chiliolja. Det här är så himla gott! Rekommenderar starkt att testa det. Orkar du inte göra dina egna nudlar så kan du köpa färdiga. Då går det extremt fort. Rätten är dessutom helt vegansk!
Steps
1
Done
|
NudeldegBlanda ihop mjöl, vatten och salt till en deg. Den kommer vara hård och osmidig. Knåda ihop den tills den går ihop. Lägg den i en skål och täck med folie och låt den vila i 30 min. Mjölet kommer då suga åt sig vätskan och degen kommer bli smidigare. |
2
Done
|
Gör nudlarnaDela degen i strimlor, ungefär 1,5 cm breda. Håll strimlan i ändarna och gunga den upp och ned och dra försiktigt. Du kommer få långa smala nudelband. Upprepa med resten av degen. |
3
Done
|
TillbehörenBlanda soya och risvinäger i en skål. Hacka chili, vitlök och salladslök. |
4
Done
|
Koka nudlarnaKoka upp en stor kastrull med vatten med lite salt. Ha i nudlarna när vattnet kokat upp och avstanna kokningen genom att hälla i lite kallt vatten. När de börjat koka igen, häll i ytterliggare lite kallt vatten så kokningen precis stannar av. Låt sedan nudlarna koka tills de är al dente, smaka av. Ta ut dem och skölj i kallt vatten! |
5
Done
|
ServeraLägg nudlarna i en skål. Strö över salladslök, vitlök, chili och kryddblandningen (ca 2-3 tsk) och lägg på pak choi och broccoli. Värm på oljan i en liten kastrull tills den börjar ryka lite. Häll då över olja på nudlarna direkt på tallrikan och rör om. Toppa sedan med soyan och mer salladslök och grönsaker, och ev. lite salt. Servera! |