Ingredients
- 25 g Smör
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 st Citron
- 4.5 dl Risoni
- 5 dl Grönsaksbuljong
- 5 dl Grädde
- Salt
- Peppar
- 2 knippen Sparris
- 2 dl Finriven parmesan
Directions
Citronrisoni med smörstekt sparris – en snabblagad och krämig pastarätt som passar perfekt både till helgen eller till vardags. Servera med massa parmesan och något gott att dricka. När sparrisen inte är i säsong går det bra att variera med andra grönsaker.
Tänk på att risonin suger åt sig vätska när den får stå ett tag så det är en rätt man helst serverar direkt. Det går bra i matlåda om man värmer upp tillsammans med lite mjölk, men allra godast helt nylagad.
Steps
1 Done | Koka upp buljongen (1 tärning o 5 dl vatten). Smält smöret i en djup panna och vänd i vitlöken. Fräs på utan att löken tar färg. Riv ner citronskal från hela citronen och pressa i citron från en halv citron om du gör 4 portioner. Du kan smaka upp med mer citron i efterhand. Vänd i risonin och buljongen. Låt puttra på svag till medelvärme till buljongen börjat koka in. Tillsätt grädden och puttra tills risonin är kokt och såsen är krämig. Skulle risonin sugit i sig för mycket vätska kan du addera lite vatten eller mjölk. |
2 Done | Skär av ändarna på sparrisen. Dela i mindre bitar och stek i smör. |
3 Done | ServeraServera risonin med parmesan och mer sparris på toppen. |