Princes krofne – balkanvariant av Petit-chou. De fylls sedan med vaniljkräm och grädde. I det här receptet skippar jag grädde men vispar ner lite grädde i vaniljkrämen. Det går även...
Zucchinifritters med paprika, potatis i ugn och vitlöksås. Smarriga fritters som är frasiga utanpå och mjuka inuti. En perfekt måltid att göra när zucchinin är i säsong mellan juni och...
Chokladtårta i långpanna (adlink) – perfekt när man ska göra tårta till många. Tårtan har jag fyllt med vispad mjölkchokladganache och toppat med bär och mörk chokladganache. Supergod och smidigare...
Bibm guksu – Koreanska kalla nudlar med smarrig sås. Bibim guksu betyder ”mixade nudlar” och det är en snabb och lättlagad rätt med tunna vetenudlar och gochujangbaserad så. Rätten toppas...
Crispy chicken burger – en frasig kycklingburgare med chilimajonnäs, syrlig gurka och krispiga grönsaker. Otroligt gott! Jag panerad kycklingen i båda panko och cornflakes för extra krisp och kryddar paneringen...
Spansk tortilla – en omelett med potatis och ägg. En traditonell rätt från Spanien som är supergod och snäll mot plånboken. Potatis, ägg och lök är det du behöver. Sedan...
Gnocchi med brynt smör- och tomatsås, ricotta och salvia. Riktigt gott och inte så svårt som man kan tro. Till skillnad från när man gör pasta så behöver inte gnocchidegen...
Fluffiga och frasiga belgiska våfflor. Belgiska våfflor görs i våffeljärn(adlink) med djupare fickor som ger plats för sås och tillbehör att gotta in sig. Det finns två sortes våfflor i...
Saftig morotskaka med extra mycket glasyr. Morotskakan är en av Sveriges mest populära fika och har funnits i många decennier. Morötterna gör kakan saftig och supergod. Receptet är bakat i...