Krämig myspasta eller egentligen en pasta med smör, färkost, soja, chiliflakes, grädde, parmesan som toppas med syrlig ruccola. Lite svårdefinierat namn så jag kallar den myspastan. Perfekt att laga när...
Otroligt goda och mjuksega saffranscookies med vit choklad. Hemligheten är smör och att vispa smeten för hand så man inte riskerar att vispa för mycket. Även en extra äggula ger...
Vörtbröd i långpanna – saftig vörtbröd som inte kräver någon knådning. Degen jäser i rumstemperatur under dagen eller natten. Du kan addera blötlagda russin i degen om du vill det!...
Säsongspasta i november blev smarrig smörstekt gnocchi med stekt färs och kål. Otroligt gott och lättlagat! Rekommenderar verkligen attn testa. Servera som de är eller med en klick lingonsylt till.
En god och riktigt krämig potatisgratäng med dragon. Du kan servera gratängen till kyckling, kött eller fisk. Det går också bra att byta ut dragonen mot annan ört eller krydda....
Minikladdkakor – går så snabbt, perfekt till kalas och går utmärkt att frysa in. Servera som de är eller med nån topping! Kanske bär, choklad ganasche? Grädde eller glass? ...
Ugnsbakad laxsida med lime, vitlök, smör och honung. Saftig och god laxsida att servera tillsammans med ris/potatis, broccoli och sweet chili. Har du en väldigt stor laxsida kan du göra...
Risotto med trattkantareller och jordärtskockschips. Krämig risotto med mycket parmesan som toppas med kantareller som jag stekt med persilja, vitlök och smör. För att få lite krisp friterad jag mandolinad...
Höstig och god svampsoppa som toppas med smörstekta trattkantareller och parmesanchips som både ger soppan syra och sälta. I soppan har jag skogschampionjoner med det funkar fint med annan svamp...
Pannbiff med pressad potatis och trattkanatarellsås. Supersmarrig middag att laga när svampen är i säsong. Får du inte tag på trattkantareller funkar det bra att ersätta med annan svamp. Extra...