Bouillabaisse – fransk fiskgryta! En mustig tomatbaserad fiskgryta som man från början gjorde av fiskrester men på senare tid lagas med finare tillbehör som musslor, räkor, fin fisk. Du kan...
Kardemummalängd med vaniljkräm och sylt! Oootroligt saftig och god längd. Jag gjorde 2 st. En med marsankräm och hallonsylt toppad med glasyr, och en med marsankräm och choklad. Så otroligt...
Jordgubbstårta i portionsglas. En enkel och lättlagad jordgubbstårta som du serverar portionsvis i antingen fat eller i glas. Varva rulltårtsbottnar, med vaniljkräm utan ägg, jordgubbssylt och jordgubbar. Toppa med lättvispad...
Hemmagjord pan pizza – mjuk pizza med frasig botten. Pan pizza tillagas i ugn och har vanligtvis tjockare botten än en klassisk italiensk pizza. Genom att först tillaga pizzan i...
Chicken parmigiana – parmesanpanerad kyckling med tomatsås och mozzarella. Supergod kycklingrätt som du både kan servera till pasta, potatis eller ris. Rätten är ursprungligen från Italien men är väldigt poppis...
Jaffa oblande – rån med jaffakex. Krämiga oblande med en fyllning på kexsmulor och choklad med jaffakex i mitten. Jaffakex är runda små mjuka kakor med en marmelad i mitten....
Kyckling souvlaki med mjukt bröd. Saftig och mjukt kycklingsouvlalki som serveras med pitabröd, tzatziki och en fräsch sallad. En perfekt sommarmiddag som får vilken plats som helst att kännas som...
Mjuka och goda cookies utan ägg – med chokladknappar och marshmallows. I och med att de är äggfria så är det väldigt enkelt att göra dem veganska. Byt ut smöret...
Alkoholfri drink med jordgubb och lime. Svalkande, god och frisk. Påminner om twister. Vill man ha i lite alkohol så kan man självklart det. Jag tycker att den är supergod...
Sweet and sour quorn och ris. En sötsyrlig wok med ananas, quorn och paprika. En klassiker som vanligtvis lagas med fläsk eller kyckling. Men det går utmräkt att göra med...