Saftig och god äppelkaka som du slänger ihop på 15 min. Använd svenska sötsyrliga äpplen eller grany smith för att bryta av den söta kakan. Servera kakan som den är...
Goda och saftiga morotsmuffins med färskostglasyr. Morotskaka fast i muffinsform. Mina muffinsformar var medelstora och det gav mig 10-11 muffins. Använder du något mindre formar får du fler muffins och...
Supersaftiga, goda och mjuka neutrala gifflar. Gifflar eller kifle är ett vanligt bakverk i balkan som säljs på alla bagerier. Det tar lite tid men är inte alls avancerat! Använd...
Chokladbollar med brynt smör. Det brynta smöret ger chokladbollarna en mer djup och smörkolaaktig smak. Väldigt gott! Tänk på att du behöver bryna smöret och låta det stelna sen innan...
Enkla och goda fluffiga pannkakor. För att få pannkakorna extra fluffiga så vispar jag upp äggvitan till ett fast och vitt skum. Sedan vänder jag ner den uppvispade äggvitan i...
Bao buns kommer från Taiwan och betyder ångat bröd. Bao buns är alltså små luftiga och fluffiga bröd. I den här rätten har jag serverat bao buns med marinerad fläsksida,...
Brownie med brynt smör. Väldigt god och inte för söt! Alla ugnar fungerar olika så därför är det extra viktigt att hålla koll på brownien. När kakan har fått en...
Brownice cookies med kärleksmumsglasyr. Supergoda mjuksega brownie cookies toppade med kärleksmumsglasyr. Du kan göra kakorna stora eller medelstora. Det enda du får tänka på det är att anpassa gräddningstiden. Mindre...
Krämig tiramisu! En klassisk italiensk dessert med smak av kaffe. Tiramisú görs på krämig mascarpone och torra sockrade savioardikex. Kexen får suga åt sig startkt kaffe och resultatet blir en...
Krämig och god kycklinggryta med champinjoner och paprika. Kycklinggrytan får mustig smak av buljongen, fonden, soyan och smakerna från löken och svampen. Du kan variera receptet med andra grönsaker eller...