Matsedel v.16 | Påskrecept att laga under påskveckan
Veckans matsedel: Påskrecept att laga under påskveckan
Precis som förra veckan innehåller veckans matsedel massor av goda recept att laga och äta under påskveckan. Det finns oändligt många rätter som går att ”påskifiera” med bara några enkla steg. I matsedeln nedan kommer du säkert känna igen många rätter som fått en påsk-twist.
OBS: Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Ha en underbar matvecka! 
Måndag:
Frasiga rårakor
En riktigt krispig och frasig råraka som du supersnabbt och enkelt klämmer ihop och steker för att få en färdig middag på nolltid. Till mina rårakor älskar jag att ha lite smetana, rödlök och gräslök. Sedan toppar jag med vegansk tångrom som är ungefär hälften så billig som t.ex. stenbitsrom men där gör du verkligen som du själv vill! Receptet blir lika gott oavsett!
Tisdag:
Somrig laxtallrik med potatis och dillsås
Kokt potatis med sallad, smörstekt lax och en smarrig dressing med dill och gräslök. En perfekt sommarmiddag som går snabbt att tillaga. Funka lika bra att äta varm och kall. Får du potatis över kan du steka på den nästa dag och servera med t ex korv.
Onsdag:
Avokadowrap med fetaoströra, bacon och ugnrostad morot
Avokadowrap med fetaoströra, bacon och ugnrostad morot. En krämig, god och snabblagad wrap. Man får sötma från moroten, sälta från baconet, fett och krämighet från avokadon och fräschör från grönsakerna. Det går bra att göra på vegetariskt bacon eller kalkon bacon.
Torsdag:
Citronpasta – Krämig citronpasta
En riktigt smarrig pasta som du tillagar på nolltid! Till citronpastan serverade jag en kronärtskocksdipp med rostat vitlöksbröd. Känner du att du vill addera något i pastan så kan jag tipsa om t.ex räkor, zucchini eller sparris.
I det här receptet har jag använt en lite bredare bandpasta med min rekommendation är att använda en smalare bandpasta. Då får man en mer såsig rätt.
Kycklingsallad med risoni och ugnsbakad kyckling
En enkel och god måltid som går snabbt att slänga ihop. Risonin ger känsla av pasta utan att ta över salladen. För att få kycklingen extra saftig så steker jag den först i panna för att få fin yta och tillagar färdigt i ugnen. Låter kycklingen komma upp till 68 grader i den fetaste delen av filén och låter den sedan vila 10 minuter innan jag skivar upp den.
Lördag:
Minibakpotatis
Minibakpotatis – både billigare och en perfekt apetizer eller del av en buffé. Detta och typställa fram massa topping? Så enkelt och trevligt!
Söndag:
Paj med sparris och bacon
Här är en perfekt påskpaj att baka till knykalaset eller bara till dig själv för att den är god och du är värd en god paj! Knaprig sparris som precis håller kvar lite konsistens, en fyllning med stekt bacon och paprika i vilket ger pajen lite sötma, och ett frasigt pajskal. Vad mer behövs? Perfekt söndagsrätt också för att ge matlådor åt den kommande veckan.