https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Home
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Matsedel v.34 | Goda och varierade rätter för en smarrig matvecka

Matsedel v.34 | Goda och varierade rätter för en smarrig matvecka

Posted on aug 20th, 2023
by Emilia
Categories:
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Uncategorized
  • Veckans Matsedel

Veckans matsedel: Goda och varierade middagar

Letar du efter nya och spännande maträtter att laga hemma? Då har du kommit rätt! I veckans matsedel hittar du massor av recept och tips på god och varierad mat som passar olika smaker och koster. Vare sig du är sugen på kött eller vegetariskt, starkt eller milt. Jag har också försökt samla recept som är enkla och snabba att tillaga, så att du inte behöver lägga för mycket tid i köket och minimera disken. Hoppas du hittar tillräcklig inspiration för att få till en god och varierad matvecka!

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.

Ha det fint! 💖

 

Måndag:

Kycklingwok med nudlar, paprika och chili

Kycklingwok med nudlar, paprika och chili

Starta veckan med en snabblagad och supergod kycklingwok! Denna har jag hackad röd chili i men om du vill minska på hettan kan du bara byta ut den röda chilin mot en grön eller skippa helt för att göra den ännu mildare.

 

Tisdag:

Kikärtsgryta med aubergine

Kikärtsgryta med aubergine

Kikärtsgryta med aubergine – en enkel och god gryta som är prisvänlig och perfekt i matlåda. Du kan variera grönsakerna efter det du tycker om. Jag serverar grytan med ett fluffigt couscous!

 

Tips!
Ska du beställa hem en matkasse till kommande vecka? Mathem ger just nu 200 kr rabatt på din första beställning med koden ”NY200KR”!
[the_ad id=”4018″]

 

Onsdag:

Spicy bean tacos

Spicy bean tacos

Smakrika, enkla och goda tacos med bönor! Jag tycker bönor gör sig superbra i den här typen av rätt och är ett perfekt sätt att variera köttfärsen på.

 

Tips!
Letar du efter nya serveringsskålar eller små frukostskålar? De här glasskålarna från Rosendahl har jag haft hemma i flera år och de äter jag yoghurt ur på morgonen, men serverar också såser eller tillbehör i vid middagar. Jag tycker de är enkla, stilrena och snygga!

Klicka här för att köpa!

 

Torsdag:

Krämig fläskfilépasta med champinjoner och paprika

Krämig fläskfilépasta med champinjoner och paprika

Krämig fläskfilépasta med champinjoner och paprika. Snabb och god pasta som även går att göra med kyckling och kycklingbuljong istället för fläskfilé och köttbuljong i det här fallet!

 

Fredag:

Kyckling med currysås och ris

Kyckling med currysås och ris

En smarrig klassiker som passar likabra till helgen som till vardags. I det här receptet använder jag kycklinglår eftersom det brukar bli extra saftigt men det funkar bra med andra kycklingdelar också. Använder du kycklingklubbor eller filé tillagas de bäst i ugnen!

 

Tips!
Kom ihåg att fryst kyckling alltid är billigare än färsk, och det smart att köpa storpack och ha i frysen som du plockar ut det du ska ha och tina allt eftersom. Kolla igenom sortimentet på Mathem och se om du kan hitta billig fryst kyckling och passa på att köpa hem storpack när det är nedsatt!

Köp på Mathem här!

 

Lördag:

Krispiga vegetariska grönsaksburgare

Krispiga vegetariska grönsaksburgare

Vegetariska grönsaksburgare – supergoda, enkla och billiga att göra. De innehåller frysta grönsaker och potatis vilket ger massa god smak och gör att de håller ihop. Paneringen gör dem frasiga på utsidan och mjuka på insidan!

 

Söndag:

Lasagne på färska lasagneplattor

Lasagne på färska lasagneplattor

Detta är mitt nya favoritsätt att göra lasagne. Det blir såå himla saftigt och gott, och jag föredrar lasagne när den är riktigt såsig och saftig. I det här receptet har jag gjort egen pasta men det går bra att köpa färdiga färska plattor. Detta ger också riktigt goda matlådor till måndagen!

 

Tips!
När jag gör lasagne använder jag ugnsformar från Staub, som jag har köpt som ett tre-pack i olika storlekar. Jag har använt de här formarna i flera år och tycker de funkar perfekt!

Klicka här för att köpa!

 

Veckans efterrätt:

Blåbärsmuffins med vit choklad

Blåbärsmuffins med vit choklad

Blåbärsmuffins med vit choklad. Supergoda och saftiga muffins toppade med ett citronsocker. De färska blåbären och chokladen passar utmärkt ihop!

Emilia

Add Your Comment Avbryt svar

Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag ba
Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag bakade det här brödet, men nu måste jag göra det oftare för det är såå gott!

Gör mackor på eller servera till soppa 😍

Ingredienser 
25 g Torrjäst
2 tsk Salt
10.5 dl 
Vetemjöl special
2.5 dl Mjölk
2 dl Naturell yoghurt
1 dl Rapsolja 

Topping
1 st Ägg
Sesamfrön
2 msk Smör

Degen 
Lös upp jästen i ljummen mjölk, addera yoghurt och olja i. Addera 1/3 av mjölet.Blanda ihop med en slev till en kletig deg. Tillsätt en tredjedel till och saltm blanda ihop - antingen med en slev eller för hand. Arbeta nu in resten av mjölet för hand eller med maskin tills du har en smidig och mjuk deg. Hellre lite åt det kladdiga hållet än torr. Men känns den för kletig addera lite mer mjöl. Har hållt nere mängden mjöl i receptet då det är bättre att addera mer i efterhand än att ha i för mycket från början.
Lägg degen i en skål och täck. Låt jäsa i 60 min. 

Degen 2
När degen jäst färdigt ta fram en rymlig form (helst rund) men det går bra med fyrkantig också. Olja formen. Gör 7-9 st bollar av degen och placera dem i formen nära varandra. De kommer jäsa ihop. Täck dem och låt jäsa i formen i 30 min. Värm ugnen till 200 grader under slutet av tiden.

Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda sedan i mitten av ugnen i 25-40 min tills brödet är gyllene och har en innertemp på 98. Ta ut bröden och pensla med smält smör. Täck brödet med duk i ca 15-20 min så de får svalna och mjukna upp. Servera direkt! Förvara i påse så håller de sig mjukt dagen efter. Frysa in går också bra!

#bröd #bryrbröd #matinspo #bakning #pogaca #bakabröd


Vilken apelsinjuice smakar mest hempressat? I sama
Vilken apelsinjuice smakar mest hempressat? I samarbete med @rasaftsverige 🍊 

Det finns olika juiceper, men hur skiljer de sig egentligen åt när det kommer till smak? Märker man någon skillnad eller inte?
Jag gjorde ett blindtest för att se. Danny hällde upp alla juicer så jag hade inte de koll på vilken som var vilken. Utan utgick enbart från smaken. 
Och oj vilken skillnad det var! Hade jag köpt hem vilken som helst av dem så hade jag liksom druckit det och tyckte att det var liksom en god juice, men när man testa dem samtidigt så blir skillnanderna i smak verkligen påtaliga. 🍊 

Det är juicetyperna som jag testar är:
Kallpressad - pressad i kall temperatur utan upphettning. Behåller därför mest näringsämen och färg. (Råsaft)
Juice från koncentrat - tillverkaren blandare ut med vatten.
Pastöriserad juice -  hettas upp mellan 70-100 grader. Behåller inte alla vitaminer och näringsämnen.
Semipastöriserad - uppvärmd men inte lika mycket som dem pastöriserade 

Och helt genuint och ärligt kan jag säga att det var verkligen stor skillnad, även fast det inte varit ett samarbete. Framförallt på koncentreratjuice och kallpressad. Och den kallpressade från Råsaft smakade utan tvekan mest hempressat. Testa själv att jämföra så kommer du att se att det är skillnad på olika juicetyper 😃 men självklart är det en smaksak vilket man tycker är godast. Men kul att göra blindtest! 

#Råsaft #kallpressadjuice #apelsinjuice #matinspo #blindtest #apelsin #juice


Frasiga fritters på sötpotatis, morot & halloumi
Frasiga fritters på sötpotatis, morot & halloumi! Så frasiga och goda 🥕 servera med fetaoströra och potatisklyftor alternativ lins eller couscouasallad.
Stek tunna och små så blir de extra frasiga 😍

Ingredienser 
300g sötpotatis 
300 g morot
200g halloumi eller grillost
1 ägg
1 tsk Paprikapulver 
1 tsk Lökpulver 
1 dl Majsstärkelse 
Salt
Peppar 

Olja att steka i 

Gör såhär
Grovriv morot halloumi och sötpotatis. Lägg morot och sötpotatis i en skål och salta. Låt dra i några minuter. Vispa upp ägg och kryddorna i en skål. Vänd ner halloumi. Kläm ur överflödig vätska ur sötpotatisen och moroten innan du lägger ner den  i bunken
Tillsätt majstärkelse, peppar och lite salt. Halloumin är rätt salt så det behövs nog inte jättemycket. 
Stek i rikligt med olja i ett par minuter per sida tills fritters får ordentligt med krisp.

Servera!

#fritters #sötpotatis #halloumi #middag #middagstips #matinspo #matlagning



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter