https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Home
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Matsedel v.34 | Goda och varierade rätter för en smarrig matvecka

Matsedel v.34 | Goda och varierade rätter för en smarrig matvecka

Posted on aug 20th, 2023
by Emilia
Categories:
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Uncategorized
  • Veckans Matsedel

Veckans matsedel: Goda och varierade middagar

Letar du efter nya och spännande maträtter att laga hemma? Då har du kommit rätt! I veckans matsedel hittar du massor av recept och tips på god och varierad mat som passar olika smaker och koster. Vare sig du är sugen på kött eller vegetariskt, starkt eller milt. Jag har också försökt samla recept som är enkla och snabba att tillaga, så att du inte behöver lägga för mycket tid i köket och minimera disken. Hoppas du hittar tillräcklig inspiration för att få till en god och varierad matvecka!

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.

Ha det fint! 💖

 

Måndag:

Kycklingwok med nudlar, paprika och chili

Kycklingwok med nudlar, paprika och chili

Starta veckan med en snabblagad och supergod kycklingwok! Denna har jag hackad röd chili i men om du vill minska på hettan kan du bara byta ut den röda chilin mot en grön eller skippa helt för att göra den ännu mildare.

 

Tisdag:

Kikärtsgryta med aubergine

Kikärtsgryta med aubergine

Kikärtsgryta med aubergine – en enkel och god gryta som är prisvänlig och perfekt i matlåda. Du kan variera grönsakerna efter det du tycker om. Jag serverar grytan med ett fluffigt couscous!

 

Tips!
Ska du beställa hem en matkasse till kommande vecka? Mathem ger just nu 200 kr rabatt på din första beställning med koden ”NY200KR”!
[the_ad id=”4018″]

 

Onsdag:

Spicy bean tacos

Spicy bean tacos

Smakrika, enkla och goda tacos med bönor! Jag tycker bönor gör sig superbra i den här typen av rätt och är ett perfekt sätt att variera köttfärsen på.

 

Tips!
Letar du efter nya serveringsskålar eller små frukostskålar? De här glasskålarna från Rosendahl har jag haft hemma i flera år och de äter jag yoghurt ur på morgonen, men serverar också såser eller tillbehör i vid middagar. Jag tycker de är enkla, stilrena och snygga!

Klicka här för att köpa!

 

Torsdag:

Krämig fläskfilépasta med champinjoner och paprika

Krämig fläskfilépasta med champinjoner och paprika

Krämig fläskfilépasta med champinjoner och paprika. Snabb och god pasta som även går att göra med kyckling och kycklingbuljong istället för fläskfilé och köttbuljong i det här fallet!

 

Fredag:

Kyckling med currysås och ris

Kyckling med currysås och ris

En smarrig klassiker som passar likabra till helgen som till vardags. I det här receptet använder jag kycklinglår eftersom det brukar bli extra saftigt men det funkar bra med andra kycklingdelar också. Använder du kycklingklubbor eller filé tillagas de bäst i ugnen!

 

Tips!
Kom ihåg att fryst kyckling alltid är billigare än färsk, och det smart att köpa storpack och ha i frysen som du plockar ut det du ska ha och tina allt eftersom. Kolla igenom sortimentet på Mathem och se om du kan hitta billig fryst kyckling och passa på att köpa hem storpack när det är nedsatt!

Köp på Mathem här!

 

Lördag:

Krispiga vegetariska grönsaksburgare

Krispiga vegetariska grönsaksburgare

Vegetariska grönsaksburgare – supergoda, enkla och billiga att göra. De innehåller frysta grönsaker och potatis vilket ger massa god smak och gör att de håller ihop. Paneringen gör dem frasiga på utsidan och mjuka på insidan!

 

Söndag:

Lasagne på färska lasagneplattor

Lasagne på färska lasagneplattor

Detta är mitt nya favoritsätt att göra lasagne. Det blir såå himla saftigt och gott, och jag föredrar lasagne när den är riktigt såsig och saftig. I det här receptet har jag gjort egen pasta men det går bra att köpa färdiga färska plattor. Detta ger också riktigt goda matlådor till måndagen!

 

Tips!
När jag gör lasagne använder jag ugnsformar från Staub, som jag har köpt som ett tre-pack i olika storlekar. Jag har använt de här formarna i flera år och tycker de funkar perfekt!

Klicka här för att köpa!

 

Veckans efterrätt:

Blåbärsmuffins med vit choklad

Blåbärsmuffins med vit choklad

Blåbärsmuffins med vit choklad. Supergoda och saftiga muffins toppade med ett citronsocker. De färska blåbären och chokladen passar utmärkt ihop!

Emilia

Add Your Comment Avbryt svar

Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


Dags för adventsfrukost? Gör dessa fluffiga, enkla
Dags för adventsfrukost? Gör dessa fluffiga, enkla och goda vörtrutor 🎅 I samarbete med @rasaftsverige | En god mjuk fralla med julskinka, en otroligt krämig risgrynsgröt och smakrika Råsaft Red Love kallpressade äppeljuice på just Red Love äpplen, blir en perfekt adventsfrukost. Äpplena är både röda inuti och utanpå vilket ger juicen dess röd/rosa färg. 
Pressat i mikropresseriet i Loviseberg utanför Stockholm 🍎 

Så otroligt gott allihopa! Red Love finns i butikerna t om januari, så passa på 🥰 

Recept
12 rutor
Ingredienser 
25 g Jäst
6 dl Mjölk
2.5 msk Mörk sirap
1 tsk Salt
1 påse Vörtmix
3 dl Rågsikt
7 dl Vetemjöl

Att pensla med efter gräddning 
1 msk Smör
1 msk Mörk sirap 

Gör såhär 
Degen
Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt sirap och vörtkrydda. Vänd i hälften av mjölet och rågsiktet. Rör ihop med en slev. Vänd i salt och resten av mjölet och rågsiktet. Vänd sist eventuellt i blötlagda russin om du vill ha det i. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa på köksbänken över natten eller dagen (mellan 8-12h). Du kan jäsa i kylen också, då behöver degen vila på plåten 1-2h innan gräddning för att komma till rumstemperur och jäsa lite. 

Grädda
Klä en metallform eller plåt med bakplåtspapper och tryck ut degen med hjälp av en fuktig sked eller slev. Ca 30x25 cm. Skapa rutor med en blöt kniv. Täck med duk och värm sedan ugnen till 200 grader.
Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 min. Innertempen ska vara 98 grader.
Ta ut och pensla med smält smör och mörk sirap (valfritt). Låt vila i 15-20 mi under duk och servera sedan med smör och ost. 

Frys in de bitar du inte äter upp direkt. 

#adventsfrukost #frukost #vörtbröd

Pepparkaksbollar på 3 ingredienser 🎅 frågade er va
Pepparkaksbollar på 3 ingredienser 🎅 frågade er vad jag kunde göra med alla pepparkakor efter min pepparkakstest och flera av er tipsade om pepparkaksbollar. Så enkelt och gott. Rekommenderar verkligen! 😍

Ingredienser 
350 g pepparkakor
150 g färskost
200 g vit choklad 

Gör såhär
Mixa pepparkakor med färskost till en kakdeg. Forma till bollar och låt stå i kylen en stund.
Doppa i vit smält choklad. Smula över lite pepparkaksskross.

#julbak #matinspo #pepparkaksbollar

Wok med biff, zucchini, bambuskott och ostronsås!
Wok med biff, zucchini, bambuskott och ostronsås! Så otroligt enkelt och gott. Har flera varianter på biff och bambuskott. Det här är en variant med ostronsås som bas 😁 älskar!

Ingredienser
Biffen
500 g biff
1 msk olja
1 tsk bakpulver 
1 riven vitlöksklyfta 

Sås
1.5 dl oystersås
1 msk japansk soja
2 tsk Strösocker 

Övrigt
2 morötter
1 riven vitlöksklyfta 
1 st zucchini 
1 st gullök
2 små burkar bambuskott

Ingredienser 
Strimla biffen och marinera med bakpulver, soja, olja och vitlök.
Hacka grönsakerna. 
Blanda ihop såsen. 

Värm en wokpanna med olja.  

Stek biffen på hög värme i olja tills den fått yta. Ställ åt sidan.
Stek morot, zucchini och lök i samma panna tills det mjuknat med behåller jrisp.
Vänd i vitlök och bambuskott och woka ihop i 1-2 min. Vänd  sedan i biffen. Häll sist i såsen och woka ihop 1-2 min. 

Servera med ris!

#middagstips #wok #matinspo



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter