Matsedel v.34 | Goda och varierade rätter för en smarrig matvecka
Veckans matsedel: Goda och varierade middagar
Letar du efter nya och spännande maträtter att laga hemma? Då har du kommit rätt! I veckans matsedel hittar du massor av recept och tips på god och varierad mat som passar olika smaker och koster. Vare sig du är sugen på kött eller vegetariskt, starkt eller milt. Jag har också försökt samla recept som är enkla och snabba att tillaga, så att du inte behöver lägga för mycket tid i köket och minimera disken. Hoppas du hittar tillräcklig inspiration för att få till en god och varierad matvecka!
Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Ha det fint! 💖
Måndag:
Kycklingwok med nudlar, paprika och chili
Starta veckan med en snabblagad och supergod kycklingwok! Denna har jag hackad röd chili i men om du vill minska på hettan kan du bara byta ut den röda chilin mot en grön eller skippa helt för att göra den ännu mildare.
Tisdag:
Kikärtsgryta med aubergine – en enkel och god gryta som är prisvänlig och perfekt i matlåda. Du kan variera grönsakerna efter det du tycker om. Jag serverar grytan med ett fluffigt couscous!
Tips!
Ska du beställa hem en matkasse till kommande vecka? Mathem ger just nu 200 kr rabatt på din första beställning med koden ”NY200KR”!
[the_ad id=”4018″]
Onsdag:
Smakrika, enkla och goda tacos med bönor! Jag tycker bönor gör sig superbra i den här typen av rätt och är ett perfekt sätt att variera köttfärsen på.
Tips!
Letar du efter nya serveringsskålar eller små frukostskålar? De här glasskålarna från Rosendahl har jag haft hemma i flera år och de äter jag yoghurt ur på morgonen, men serverar också såser eller tillbehör i vid middagar. Jag tycker de är enkla, stilrena och snygga!
Klicka här för att köpa!
Torsdag:
Krämig fläskfilépasta med champinjoner och paprika
Krämig fläskfilépasta med champinjoner och paprika. Snabb och god pasta som även går att göra med kyckling och kycklingbuljong istället för fläskfilé och köttbuljong i det här fallet!
En smarrig klassiker som passar likabra till helgen som till vardags. I det här receptet använder jag kycklinglår eftersom det brukar bli extra saftigt men det funkar bra med andra kycklingdelar också. Använder du kycklingklubbor eller filé tillagas de bäst i ugnen!
Tips!
Kom ihåg att fryst kyckling alltid är billigare än färsk, och det smart att köpa storpack och ha i frysen som du plockar ut det du ska ha och tina allt eftersom. Kolla igenom sortimentet på Mathem och se om du kan hitta billig fryst kyckling och passa på att köpa hem storpack när det är nedsatt!
Lördag:
Krispiga vegetariska grönsaksburgare
Vegetariska grönsaksburgare – supergoda, enkla och billiga att göra. De innehåller frysta grönsaker och potatis vilket ger massa god smak och gör att de håller ihop. Paneringen gör dem frasiga på utsidan och mjuka på insidan!
Söndag:
Lasagne på färska lasagneplattor
Detta är mitt nya favoritsätt att göra lasagne. Det blir såå himla saftigt och gott, och jag föredrar lasagne när den är riktigt såsig och saftig. I det här receptet har jag gjort egen pasta men det går bra att köpa färdiga färska plattor. Detta ger också riktigt goda matlådor till måndagen!
Tips!
När jag gör lasagne använder jag ugnsformar från Staub, som jag har köpt som ett tre-pack i olika storlekar. Jag har använt de här formarna i flera år och tycker de funkar perfekt!
Klicka här för att köpa!
Veckans efterrätt:
Blåbärsmuffins med vit choklad
Blåbärsmuffins med vit choklad. Supergoda och saftiga muffins toppade med ett citronsocker. De färska blåbären och chokladen passar utmärkt ihop!