Ingredients
-
Hamburgare
-
450 g Högrevsfärs
-
Salt
-
Peppar
-
Baconmajonnäs
-
140 g Bacon
-
1 dl Majonnäs
-
1 msk Barbequesås
-
Övrigt
-
10 skivor Cheddar
-
4 st Hamburgerbröd
-
1 st Lök
-
Sallad
-
Hamburgargurkaom du vill
Directions
Saftiga cheeseburgare med baconmajonnäs, isad lök, inlagd gurk och sallad. En riktigt saftig högrevsburgare med salta, sötma, syra och sälta.
Vill du ha något tillbehör till så kan jag rekommendera krispiga smashed potateos.
Steps
1
Done
|
Isad lökSkiva löken tunt och lägg i en bunke med kallt vatten och is. Låt den sedan stå och dra i ca 30 min. Genom att lägga löken i is blir den krispig och mild i smaken. |
2
Done
|
BaconmajonnäsTärna baconet och stek det krispigt. Låt rinna av på hushållspapper. Spara hälften att ha på burgarna. Finhacka resten och blanda med majonnäs och barbequesås. |
3
Done
|
Gör burgarnaRosta bröden. Salta och peppra högrevsfärsen utan att knåda färsen för mycket. Dela färsen i 4-5 bollar. Värm en panna på hög värme. Placera bollarna i den torra pannan och pressa dem med t.ex en kastrull eller använd en burgarpress om du har det. Stek ca 3 min per sida på hög värme. Vänd endast burgaren 1 gång. När du vänder burgaren - lägg på 2 ostskivor per burgare eller 1. Lägg på ett lock så att osten smälter. |
4
Done
|
Montera burgarenBröd, sallad, burgare, baconmajonnäs krispig bacon, isad lök (sila av vattnet), inlagd gurka (om du vill). Servera direkt! |