Ingredients
-
500 g Köttfärs
-
1 st Gullök
-
1 paket Stora vita bönor
-
1 paket Svarta bönor
-
2 msk Tomatpure
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Timjan
-
2 tsk Paprikapulver
-
0.5 tsk Cayennepeppareller mer beroende på hur starkt du vill ha det
-
1 tsk Lökpulver
-
2 tsk Kummin
-
2 st Kycklingbuljong
-
Salt
-
Peppar
-
2 st lagerblad
-
1 tsk Strösocker
-
1 msk Balsamvinäger
-
Tillbehör
-
Ris
Directions
Chili con carne med mycket smak! Jag blev inspirerad av den ungerska gulaschen som jag lagade för ett tag sen. Så det blev en chili con carne med mycket smak av paprika, kummin och lite chili. Ett gott sätt att variera den klassika chili con carnen på! Det går självklart bra att variera bönorna.
Servera chili con carne med potatis, ris eller pasta och en god sallad.
Steps
1
Done
|
Hacka löken och fräs i en stor kastrull i olja tills den mjuknat upp. Vänd i färsen och stek den tills den fått färg. Koka under tiden upp kycklingbuljongen i 1 liter vatten. Pressa i vitlöken och tillsätt tomatpurén. Stek lite till. Vänd i kryddorna, lagerbladen, balsamvinäger och socker. Häll i kycklingbuljongen. |
2
Done
|
Koka upp på hög värme och sänk sedan till låg (5/9 hade jag). Låt det nu puttra i ca 60 min. Rör om då och då. När det är 25-30 min kvar - vänd i bönorna. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar eller chilipulver efter smak. Buljongen ska ha kokat ner när grytan är klar. När det är 15 min kvar - börja koka riset |
3
Done
|
Servera chili con carnen med ris och en god sallad! En klick gräddfil eller creme fraiche är också gott till. |