Ingredients
- 1 kg Färsk potatis
-
Vinägrett
- 1.5 dl DillGrovhackad
- 1 dl PersiljaGrovhackad
- 0.5 dl Citronsaft
- 0.5 dl Neutral olja
- Salt
- Peppar
-
Tillbehör
- Flingsalt
- Smör
Directions
Färskpotatis smaksatt med en syrlig vinägrett och några klickar smör. Perfekt till en sommarbuffé eller på midsommar. God och syrlig vinägrett med dill, persilja och citronsaft. En god bufférätt som också funkar som en tapasrätt.
Receptet kan serveras som tillbehör vilket räcker till 4 portioner, men som del i en buffé räcker det till ca 6 portioner.
Steps
1 Done | PotatisenSkrubba potatisen och koka i saltat vatten tills den är klar. Sila av och gör vinägretten under tiden potatisen svalnar. |
2 Done | VinägrettenHacka dill och persilja grovt och lägg i en bunke. Häll över citronsaft och olja, mixa ihop för hand med en sked. Smaka upp ordentligt med salt och peppar. Den ska vara syrlig! |
3 Done | ServeringSkär potatisen i två eller fyra delar beroende på hur stora bitar du vill ha. Vänd ihop med vinägretten så att all potatis blir smaksatt. Smaka upp med flingsalt, servera på ett fat och klicka över smör. |