0 0
Kinesisk kycklingcurry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g Kycklinglårfilé
1 msk Japansk soya
2 msk Majsstärkelse
Sås
5 dl Kycklingbuljong
3 tsk Curry
1 msk Japansk soya
1 tsk Five Spice
1 tsk Paprikapulver
1 msk Strösocker
1 msk Majsstärkelse
2 cm Ingefära
2 st Vitlöksklyftor
1 st Lök
Övrigt
1 st Paprika röd
1 st Paprika gul
2 d Ärtor
Ris
Salt
Peppar

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Kinesisk kycklingcurry

  • 40 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Sås

  • Övrigt

Directions

Share

Kinesisk kycklingcurry – en enkel och god vardagsrätt som man även kan göra helt vegetariskt genom att byta ut kycklingen mot soyafiléer. Även grönsakerna går att variera med t.ex sockerärtor, broccoli, morötter mm.

Steps

1
Done

Kycklingen

tärna kycklingen och blanda den med majstärkelse och soya. Ställ åt sidan. Majstärkelsen kommer göra kycklingen saftig och ge den en fin yta.

2
Done

Såsen

Blanda alla kryddor i en skål så att du har allt redo. Tärna löken. Riv ingefära. Koka upp kycklingbuljongen.
Fräs löken i lite olja tills den mjuknat något. Vänd i riven ingefära, pressad vitlök och kryddorna. Stek på i 1-2 minuter och tillsätt sedan kycklingbuljongen. Låt puttra i ca 10 min. Häll över såsen i en skål och mixa den slät.
Börja koka riset.

3
Done

Stekning

Rengör pannan och stek kycklingen tills den nästan är helt klar. Vänd i strimlad paprika och stek på 1-2 minuter till. Tillsätt såsen och ärtorna. Smaka av med salt och peppar och red med lite majstärkelse utspätt i vatten för en tjockare sås.
Servera med ris!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Chokaldbollar - supergoda och krämiga
previous
Chokladbollar – supergoda och krämiga
Tuna melt - enkel och god tonfisktoast
next
Tuna melt – enkel och god tonfisktoast
Chokaldbollar - supergoda och krämiga
previous
Chokladbollar – supergoda och krämiga
Tuna melt - enkel och god tonfisktoast
next
Tuna melt – enkel och god tonfisktoast

Add Your Comment