Ingredients
- 500 g Kycklinglårfilé
- 1 msk Japansk soya
- 2 msk Majsstärkelse
-
Sås
- 5 dl Kycklingbuljong
- 3 tsk Curry
- 1 msk Japansk soya
- 1 tsk Five Spice
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 msk Strösocker
- 1 msk Majsstärkelse
- 2 cm Ingefära
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 st Lök
-
Övrigt
- 1 st Paprika röd
- 1 st Paprika gul
- 2 d Ärtor
- Ris
- Salt
- Peppar
Directions
Kinesisk kycklingcurry – en enkel och god vardagsrätt som man även kan göra helt vegetariskt genom att byta ut kycklingen mot soyafiléer. Även grönsakerna går att variera med t.ex sockerärtor, broccoli, morötter mm.
Steps
1 Done | Kycklingentärna kycklingen och blanda den med majstärkelse och soya. Ställ åt sidan. Majstärkelsen kommer göra kycklingen saftig och ge den en fin yta. |
2 Done | SåsenBlanda alla kryddor i en skål så att du har allt redo. Tärna löken. Riv ingefära. Koka upp kycklingbuljongen. |
3 Done | StekningRengör pannan och stek kycklingen tills den nästan är helt klar. Vänd i strimlad paprika och stek på 1-2 minuter till. Tillsätt såsen och ärtorna. Smaka av med salt och peppar och red med lite majstärkelse utspätt i vatten för en tjockare sås. |