Ingredients
-
500 g Kycklinglårfilé
-
1 msk Japansk soya
-
2 msk Majsstärkelse
-
Sås
-
5 dl Kycklingbuljong
-
3 tsk Curry
-
1 msk Japansk soya
-
1 tsk Five Spice
-
1 tsk Paprikapulver
-
1 msk Strösocker
-
1 msk Majsstärkelse
-
2 cm Ingefära
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 st Lök
-
Övrigt
-
1 st Paprika röd
-
1 st Paprika gul
-
2 d Ärtor
-
Ris
-
Salt
-
Peppar
Directions
Kinesisk kycklingcurry – en enkel och god vardagsrätt som man även kan göra helt vegetariskt genom att byta ut kycklingen mot soyafiléer. Även grönsakerna går att variera med t.ex sockerärtor, broccoli, morötter mm.
Steps
1
Done
|
Kycklingentärna kycklingen och blanda den med majstärkelse och soya. Ställ åt sidan. Majstärkelsen kommer göra kycklingen saftig och ge den en fin yta. |
2
Done
|
SåsenBlanda alla kryddor i en skål så att du har allt redo. Tärna löken. Riv ingefära. Koka upp kycklingbuljongen. |
3
Done
|
StekningRengör pannan och stek kycklingen tills den nästan är helt klar. Vänd i strimlad paprika och stek på 1-2 minuter till. Tillsätt såsen och ärtorna. Smaka av med salt och peppar och red med lite majstärkelse utspätt i vatten för en tjockare sås. |