Ingredients
-
600 g Kycklinglårfilé
-
4 dl Vispgrädde
-
5 dl Kycklingbuljongbyt ut mot grönsaksbuljong för vego
-
1.5 dl Soltorkade tomater
-
2 st Vitlöksklyftor
-
3 nävar Spenat
-
1 msk Tomatpure
-
1 st Paprika röd
-
1 st Schalottenlök
-
2 msk Smöratt steka i
-
500 g Pasta
-
Majsstärkelseatt reda med
-
Rapsoljaatt steka i
-
Kryddor
-
1 msk Oregano
-
1 msk Paprikapulver
-
1 msk Timjan
-
1 msk Lökpulver
-
1 tsk Cayennepeppar
-
1 tsk Peppar
-
Salt
Directions
Smakrik och krämig kycklingpasta med soltorkade tomater och spenat. Jag serverade pastan med penne men det går bra med vilken sorts pasta. Dock jag varmt rekommendera penne då de suger in såsen väldigt. För en vegetarisk variant så skulle jag byta ut kycklingen mot soyafiléer, men går också utmärkt med enbart såsen och grönsakerna.
Den här pastan passar perfekt till både helg och vardags. Toppa gärna med parmesan.
Steps
1
Done
|
Stek kycklingenBlanda alla kryddor i en skål (förutom salt). Salta och peppra kycklinglårfilén och krydda med 2-3 tsk av kryddmixen på båda sidorna. Stek sedan kycklingen i smör och olja på medelhög värme tills kycklingen blir gyllene. Ställ åt sidan och täck med folie. Kycklingen behöver inte vara helt färdigstekt då den kommer gå klart i såsen. Kör du på kycklingfilé som är tjockare kan du behöva köra klart den i ugnen men jag rekommenderar lårfilé som är saftigare. |
2
Done
|
Rengör pannan som du stekt kycklingen i. Hacka lök och vitlök. Stek på låg värme utan att den tar färg. Tillsätt vitlöken, och tomatpuré och kryddmixen - stek i nån minut till. Tillsätt även sedan strimlad paprika och soltorkade tomater som du delar i något mindre bitar. Koka under tiden upp kycklingbuljongen. Tillsätt buljongen och grädde. Låt koka upp. Låt puttra på svag värme i 5-6 min. Krydda med salt och peppar och koka under tiden pastan. |
3
Done
|
Red såsen med 2-3 tsk majstärkelse och lite vatten. Tillsätt spenaten och sen även kycklingen. Låt kycklingen småputtra i såsen i 5-7 min tills filéerna är klara och pastan är klar. |
6 Comments Hide Comments
Är så otroligt glad att jag hittat detta recept. Jag tyckte de var så gott att det i första tugga blev min favoritmat! Har nu gjort maträtten 4 gånger och tycker den fortfarande är lika god. Tack!
Vad roligt att höra. Tack! <3
En ny favorit!! Blev ganska hot med cayennepepparn, nästa gång minskar jag på den så det blir mer barnvänligt 🙂
Jättegod smak men tyvärr alldeles för stark för övriga familjen. Kommer minska rejält på cayennepeppar nästa gång.
Tack Emilia!
Åh förstår, justera ner efter vad ni gillar🙏
Jättegott 🤤