Ingredients
-
450 g Färsk lax
-
1 st Vitlök
-
25 g Smör
-
4 dl Finriven parmesan
-
5 dl Grädde
-
2 dl Mjölk
-
1 st Citron
-
3 nävar Bladspenat
-
Salt
-
Peppar
-
1 msk Majsstärkelseatt reda med
Directions
Krämig laxpasta med citron- och parmesansås och spenat. En snabblagad pasta med lax och parmesan. Till den här pastan använder jag linguine då jag tycker en bandpasta gör sig bäst till den här såsen.
Steps
1
Done
|
Börja koka pastan. Smält smöret i en djup panna, pressa i vitlöken och riv skalet från citronen. Tillsätt grädde och mjölk och låt puttra på svag värme medan pastan kokar. Pressa i citronsaft, peppra och salta. Tärna laxen. |
2
Done
|
Vänd i parmesanen och laxen när pastan är klar och låt laxen tillagas i såsen på svag värme. Tar ca 2 minuter. Tillsätt spenaten och smaka av med salt. Vill du ha en tjockare sås så red med lite majstärkelse utspätt i lite vatten. Vänd till sist i pastan och servera sedan! |