Ingredients
- 300 g Oxfilé
- 1 tsk Bakpulver
- 1 tsk Rapsolja
- Salt
- Peppar
-
Till såsen
- 25 g Smör
- 1 st Schalottenlök
- 1 st Vitlöksklyftor
- 250 g Champinjoner
- 2 msk Oxfond
- 1 tsk Kinesisk soya
- 3 dl Vispgrädde
- 1 msk Rapsolja
- 3 dl Mjölk
- Peppar
- Citronsaftalternativt några droppar balsamico
- 1 dl Persilja
-
Övrigt
- 300 g Pasta
- Parmesan
Directions
Krämig oxfilépasta med babychampinjoner. Enkel och lyxig pasta med oxfilé, perfekt när man vill lyxa till det. För att oxfilén extra mör marinerar jag den i lite bakpulver tillsammans med olja, salt och peppar ca 30 minuter. Bakpulvret gör så att köttet mjuknar och blir mer mört. Brukar ha lite bakpulver i vissa kycklingrecept också för att få mörare kött.
Servera med valfri pastasort men jag rekommenderar någon form av rör pasta – penne funkar utmärkt!
Fler krämiga pastarecept
Krämig kycklingpasta lättlagad kycklingpasta med soltorkade tomater, paprika och spenat
Ugnsbakad ravioli – Färdiga ravoli i krämig tomatsås
Steps
1 Done | Marinera oxfilénStrimla oxfilén i tunna skivor och marinera sedan i bakpulver, olja, salta och peppra. Låt stå i en skål i rumstemperatur i ca 30 min. |
2 Done | När oxfilen marinerats klart, stek den på stark värme i olja tills den fått fin färg och ställ sedan åt sidan. |
3 Done | SåsenFinhacka löken och skiva champinjonerna. Jag använde babychampinjoner och delade dem därför inte. |
4 Done | Vänd i oxfilén och finhackad persilja i såsen. Vänd sist i pastan. |
5 Done | Servera direkt med parmensan och lite mer persilja på! |
One Comment Hide Comments
Brukte bare 2 dl melk
Dette var en deilig rett!