Ingredients
-
300 g Oxfilé
-
1 tsk Bakpulver
-
1 tsk Rapsolja
-
Salt
-
Peppar
-
Till såsen
-
25 g Smör
-
1 st Schalottenlök
-
1 st Vitlöksklyftor
-
250 g Champinjoner
-
2 msk Oxfond
-
1 tsk Kinesisk soya
-
3 dl Vispgrädde
-
1 msk Rapsolja
-
3 dl Mjölk
-
Peppar
-
Citronsaftalternativt några droppar balsamico
-
1 dl Persilja
-
Övrigt
-
300 g Pasta
-
Parmesan
Directions
Krämig oxfilépasta med babychampinjoner. Enkel och lyxig pasta med oxfilé, perfekt när man vill lyxa till det. För att oxfilén extra mör marinerar jag den i lite bakpulver tillsammans med olja, salt och peppar ca 30 minuter. Bakpulvret gör så att köttet mjuknar och blir mer mört. Brukar ha lite bakpulver i vissa kycklingrecept också för att få mörare kött.
Servera med valfri pastasort men jag rekommenderar någon form av rör pasta – penne funkar utmärkt!
Fler krämiga pastarecept
Krämig kycklingpasta lättlagad kycklingpasta med soltorkade tomater, paprika och spenat
Ugnsbakad ravioli – Färdiga ravoli i krämig tomatsås
Steps
1
Done
|
Marinera oxfilénStrimla oxfilén i tunna skivor och marinera sedan i bakpulver, olja, salta och peppra. Låt stå i en skål i rumstemperatur i ca 30 min. |
2
Done
|
När oxfilen marinerats klart, stek den på stark värme i olja tills den fått fin färg och ställ sedan åt sidan. |
3
Done
|
SåsenFinhacka löken och skiva champinjonerna. Jag använde babychampinjoner och delade dem därför inte. |
4
Done
|
Vänd i oxfilén och finhackad persilja i såsen. Vänd sist i pastan. |
5
Done
|
Servera direkt med parmensan och lite mer persilja på! |