Ingredients
-
Pajskal
-
125 g Smörkallt
-
1 dl Grahamsmjöl
-
3 dl Vetemjöl
-
2 msk Kallt vatten
-
0.5 tsk Salt
-
Fyllning
-
500 g Köttfärs
-
1 påse Tacokrydda
-
1 st Vitlöksklyftor
-
10 st Körsbärstomater
-
2 dl Créme Fraiche
-
2 dl Creme Fraiche paprika chili
-
2 dl Majsen liten burk
-
3 dl Riven ost
Directions
Tacopaj – hur gott är inte det? Det tar lite tid då skalet bör stå i kylen och förgräddas men det är det värt. Så krämig och god. Pajen går att göra vegetarisk genom att använda soyafärs istället för köttfärs. Servera pajen med en god sallad och guacamole. Här ett annat recept på tacogratäng – här ifall du har ont om tid 😀
Steps
1
Done
|
PajdegenBörja med att nypa ihop degen - smöret och mjölet. Tillsätt sedan vatten och jobba ihop till en deg. |
2
Done
|
Förgrädda degen i ca 12 min på 225 grader. |
3
Done
|
Häll över färsen i pajskalet. Blanda naturelll creme fraiche och creme fraiche med smak av chili och paprika. Smeta den över färsen. Täck sedan med riven ost. Grädda pajen på 200 grader i ca 25 min eller tills den fått fint färg och skalet är gräddat. |
4
Done
|
Servera pajen med guacamole och sallad. |