Ingredients
-
Såsen
-
5 dl Grädde
-
1 msk Citronsaft
-
3 msk Regnbågslaxrom
-
25 g Smör
-
1 knippe Gräslök
-
Salt
-
Laxen
-
600 g Laxfilé
-
50 g Smör
-
Salt
-
Övrigt
-
1 kg Potatis
Directions
Lax med pressad potatis och citronsås med rom. Supersaftig lax med syrlig sås och god potatis. Jag har nyligen upptäckt pressad potatis och det är ju såå gott? Som att äta inkromet ur en backat potatis.
För att få laxen extra saftig bakar jag den på 150 grader tills den får en innertemp på ca 48-49 grader.
Du kan köpa potatispress här (adlink).
Steps
1
Done
|
PotatisenSkala och koka potatisen så är den redo att pressas när laxen är klar. |
2
Done
|
LaxSätt ugnen på 150 grader. Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form. Lägg på en skiva smör på varje bit. |
3
Done
|
SåsenBryn smöret. Tillsätt grädde och citron. Låt sjuda 10-15 minuter. Smaka av med salt och mer citron för mer syra. |
4
Done
|
ServeraServera laxen med sås, pressad potatis och kanske en syrlig gurksallad till. |