Ingredients
-
Om du har kyckling till
- 600 g Kycklinglårfilé
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Oregano
- 0.25 tsk Chilipulver
- 0.5 tsk Vitlökspulver
- Salt
- Peppar
-
Till såsen
- 500 g Ravioli med spenat & ricotta
- 1 st Paprika röd
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 dl Soltorkade tomater
- 1 tsk Oregano
- 4 dl Grädde
- 3 dl Mjölk
- 1 msk Kyckling eller grönsaksfond
- Salt
- Peppar
- 65 g Bladspenat
- 2 dl Finriven parmesan
- Majsstärkelse
Directions
Den populära marry me chicken fast med ravioli – jag gjorde den helt vegetarisk men du kan själv välja om du har kyckling till eller inte.
Jag valde ravioli fyllda med ricotta & spenat – tycker de passar bäst till!
Steps
1 Done | Kyckling (om du använder det, annars hoppa)Salta och peppra kycklinglårfilén och krydda med kryddorna. Stek sedan kycklingen i smör och olja på medelhög värme tills kycklingen blir gyllene. Ställ åt sidan och täck med folie. |
2 Done | SåsenHacka paprika och vitlök. Stek på låg värme utan att den tar färg. Tillsätt soltorkade tomater som du delar i mindre bitar och kryddorna stek i nån minut till. Tillsätt grädde och mjölk. Låt koka upp. Salta och peppra. Låt puttra på svag värme i 5-6 min. Koka under tiden raviolin enligt anvisningarna på paketet. |
3 Done | När raviolin är klar vänd i spenaten och parmesanen i såsen. Låt smälta ihop. Smaka av och red evntuellt med majstärkelse utspätt i vatten. |