Krispig pepparkaksgranola som passar perfekt under juletider. Vill du göra det extra gott så testa att äta granola med saffranssirap med apelsin. Toppa sedan med russin och kanske lite lingon...
Chokladkola och flingsalt som jag gjort i silikonformar. Det är väldigt smidigt och snyggt, men det går även bra att hälla över i en form, eller i ischokladformar. Kolan går...
Saffranssirap med apelsin som är god att ringla på yoghurt eller på pannkakor. Sirapen håller sig i skafferiet i några veckor om du förvarar den i en stängd burk. Receptet...
En snabbtillagad vegetarisk ramensoppa toppad med shiitake, soyafilébitar och paprika. Du kan ersätta toppingen med tofu, annan svamp eller grönsaker som du tycker om. Misopasta och ramennudlar hittas på de...
En smakrik räk- och fiskgryta. För att få extra smak till grytan gör jag en fond på räkskalan. Sedan får detta koka ihop med potatis och morötter. I slutet har...
Kebabsallad – lättlagat, snabbt och gott. Det går även att göra vegetariskt eller helt vegansk genom att byta ut köttet och mejeriprodukterna till såsen.
Saftiga kycklingspett med paprika och rödlök. Kycklingen får ligga i en yoghurtmarinad i ett par timmar för att bli riktigt saftig. Till spetten kan du servera krispig potatis i ugn...
Saftiga och goda pepparkaksscones. Jag åt dem med marmelad och tyckte det var godast, men fick tips om ädelost och färkost. Bara att testa sig fram tills man hittar sin...
Krispig tofu panerad i panko och smaksatt med tacokrydda. Ett enkelt och gott sett att variera tacosen och göra den vegetarisk. Servera med klassiska tacotillbehör så som sallad, rödlök, majs,...
Muhammara, en paprikaröra med valnötter från mellanöstern. Perfekt till till t.ex biffar eller som röra till plockmat. Jag använder en ajvar med 100% rostad paprika i receptet, men det går...