0 0
Paneer masala – vegetarisk tikka masala

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Marinering paneer
2 dl Grekisk yoghurt
2 st Vitlöksklyftor
1 tsk Ingefära
0.5 tsk Chilipulver
1 tsk Paprikapulver
2 tsk Garam masala
1 tsk Paprikapulver
Salt
Sås
400 ml Finkrossade tomater
5 dl Vispgrädde
1 msk Ingefära
2 st Vitlöksklyftor
1 st Schalottenlök
2 tsk Garam masala
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Chilipulver
1 tsk Gurkmeja
1.5 msk Farinsocker
25 g Smör
Majsstärkelse utspätt i vatten
Salt
Tillbehör
Ris

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Paneer masala – vegetarisk tikka masala

  • 60
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Marinering paneer

  • Sås

  • Tillbehör

Directions

Share

Paneer masala, vegetarisk tikka masala med den indiska osten paneer. Osten är väldigt lik halloumi men lite mjukare och inte lika fast.  Marinera paneeren för extra god smak, stek den och vänd sedan ner den i den krämiga och smakrika såsen. Servera med ris och med naanbröd!

Rcepet på Naan.

Steps

1
Done

Paneer

Tärna paneeren och blanda alla ingredienser till marinaden (yoghurt, vitlök, ingefära, paprikapulver, garam masala, salt och chilipulver). Vänd i osten i marinaden och låt stå i kylen en stund (1h).

2
Done

Värm olja i en panna och stek paneeren i 3 min på varje sida, stek några åt gången så det inte blir för mycket vätska i pannan. Lägg över den i en skål tillsammans med såsen som släppts.

3
Done

Såsen

Finhacka löken, riv ingefära och förbered vitlöken så att du är redo att pressa i den.
Fräs löken i smör i 3-4 min. Tillsätt sen riven ingefära och pressad vitlök och stek i 1 min till. Tillsätt kryddorna (gurkmeja, garam masala, chilipulver och paprikapulver). Häll i passerade eller finkrossade tomater och farinsocker. Låt puttra på medelvärme i ca 10-15 min och rör om då och då. Smaka av med salt.

4
Done

Tillsätt sedan grädden och den koka upp. Red med lite majstärkelse (1 tsk utspätt i 0.25 dl vatten). Ha i paneeren och låt den bli varm. Smaka av och servera sedan med ris och/eller naanbröd!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
linsburgare med fetaost
previous
Linsburgare med fetaost
pannkakor på äppelmos
next
Fluffiga pannkakor med äppelmos och äppelpajtopping
linsburgare med fetaost
previous
Linsburgare med fetaost
pannkakor på äppelmos
next
Fluffiga pannkakor med äppelmos och äppelpajtopping

Add Your Comment