Ingredients
-
Marinering paneer
-
2 dl Grekisk yoghurt
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Ingefära
-
0.5 tsk Chilipulver
-
1 tsk Paprikapulver
-
2 tsk Garam masala
-
1 tsk Paprikapulver
-
Salt
-
Sås
-
400 ml Finkrossade tomater
-
5 dl Vispgrädde
-
1 msk Ingefära
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 st Schalottenlök
-
2 tsk Garam masala
-
1 tsk Paprikapulver
-
1 tsk Chilipulver
-
1 tsk Gurkmeja
-
1.5 msk Farinsocker
-
25 g Smör
-
Majsstärkelseutspätt i vatten
-
Salt
-
Tillbehör
-
Ris
Directions
Paneer masala, vegetarisk tikka masala med den indiska osten paneer. Osten är väldigt lik halloumi men lite mjukare och inte lika fast. Marinera paneeren för extra god smak, stek den och vänd sedan ner den i den krämiga och smakrika såsen. Servera med ris och med naanbröd!
Rcepet på Naan.
Steps
1
Done
|
PaneerTärna paneeren och blanda alla ingredienser till marinaden (yoghurt, vitlök, ingefära, paprikapulver, garam masala, salt och chilipulver). Vänd i osten i marinaden och låt stå i kylen en stund (1h). |
2
Done
|
Värm olja i en panna och stek paneeren i 3 min på varje sida, stek några åt gången så det inte blir för mycket vätska i pannan. Lägg över den i en skål tillsammans med såsen som släppts. |
3
Done
|
SåsenFinhacka löken, riv ingefära och förbered vitlöken så att du är redo att pressa i den. |
4
Done
|
Tillsätt sedan grädden och den koka upp. Red med lite majstärkelse (1 tsk utspätt i 0.25 dl vatten). Ha i paneeren och låt den bli varm. Smaka av och servera sedan med ris och/eller naanbröd! |