0 0
Pide – turkiska piroger

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Degen
1 msk Torrjäst
ca 7.5 dl Vetemjöl special
1 st Ägg
1.5 dl Ljummet vatten
0.5 dl Rapsolja
1 tsk Salt
Fyllning
500 g Köttfärs
10 st Körsbärstomater
1 st Lök
2 st Vitlöksklyftor
1 tsk Paprikapulver
0.5 tsk Chilipulver
Salt
Peppar
0.5 dl Persilja

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Pide – turkiska piroger

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Degen

  • Fyllning

Directions

Share

Pide är turkiska piroger som bland annat görs med en färsfyllning. Fyllningen går även att göra på t.ex ost. Tillskillnaden från vanliga piroger så är dessa öppna och tunnare.  Till pide serverade jag en vitlöks Creme fraiche som vad väldigt god att toppa med.

Steps

1
Done

Börja med degen

Blanda jäst, vatten, olja, salt och ägg i en bunke. Tillsätt sesdan några dl mjöl och blanda med en slev. När du du inte längre kan blanda med slev börja knåda för hand eller i maskin. Tillsätt några lite mjöl åt gången tills du har en smidig deg (ibland behövd 7.5 dl ibland 8.5 dl mjöl, så ta det lugnt med den sista decilitern). Låt degen vila i inplastad i en bunke i ca 1.5h.

2
Done

Fyllningen

Fräs färsen i olja, när den är genomstekt tillsätt pressad vitlök och hackad lök. Låt steka i några minuter till. Ha sedan i hackade körsbärstomater och kryddorna, stek i ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och tillsätt hackad persilja. Ställ fyllningen åt sidan och sätt ugnen på 225 grader. Har du en pizzasten så värm den, om inte kan du grädda pide på en plåt.

3
Done

Göra pide

Dela degen i 4 lika stora delar. Kavla ut till rektanglar och placera fyllning i mitten längs med hela (se bild). Vik in kanterna och pensla dem med smält smör och strö över lite sesafrön (valfritt). Grädda 2 den i ca 10 min på 225 grader eller tills de är gyllene och gräddade.

4
Done

När de är klara dela de i mindre bitar och servera med en god sallad och en vitlöks creme fraiche eller tzatziki!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
öppen lasagne med tomatsås, vispad ricotta och spenat
previous
Öppen lasagne med tomatsås, vispad ricotta och spenat
mjuk pepparkaka
next
Mjuk pepparkaka – otroligt saftig
öppen lasagne med tomatsås, vispad ricotta och spenat
previous
Öppen lasagne med tomatsås, vispad ricotta och spenat
mjuk pepparkaka
next
Mjuk pepparkaka – otroligt saftig

Add Your Comment