Ingredients
-
Räkorna
- 2.5 dl Stora räkor
- 2 msk Brynt smör
- 1 tsk Rapsolja
- 1 st Vitlöksklyftor
- 0.5 st Chili
-
Övriga tillbehör
- 2 st Avokado
- 0.5 Lime
- 1 st Vitlöksklyftor
- 2 st Rispapper
- 10 cm Gurka
- Rapsolja
- Salt
Directions
Räktartar med avokadokräm i friterat rispapper. En enkel, fräsch och god förrätt som man också kan göra med lax om man föredrar det. Då rispappret blir mjukt snabbt är det viktigt att servera rätten direkt. Lättast att äta med kniv och gaffel!
Steps
1 Done | RäkornaDela räkorna i mindre bitar och blanda med pressad vitlök, chili, olja och brynt smör. |
2 Done | AvokadokrämMixa avokadon med saft från 1 halv lime, vitlök, salt och olja. |
3 Done | Fritera rispapperFritera rispapper. Det går på 2 sekunder. Släpp ner en bit rispapper i varm och olja, ta upp den så fort den puffat upp sig. |
4 Done | Servera räktartaren med tärnar gurka, tärnad avokado, en klick avokadokräm och flingsalt på rispappre. Servera direkt då rispappret blir mjukt direkt! |