0 0
Ricottabollar i tomatosås – vita köttbullar från södra Italien.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Ricottabollar
500 g Ricotta
1.25 dl Ströbröd
1 st Ägg
2.5 dl Finriven parmesan
1 st Vitlöksklyftor
2 msk Basilika färsk
Salt
Peppar
Tomatsås
2 burkar Finkrossade tomater
2 msk Tomatpure
2 st Vitlöksklyftor
3 msk Olivolja
1 kruka Basilika
1 tsk Farinsocker
Peppar
Salt
Övrigt
Pasta

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Ricottabollar i tomatosås – vita köttbullar från södra Italien.

  • 40
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Ricottabollar

  • Tomatsås

  • Övrigt

Directions

Share

Ricottabollar i tomatsås – vita köttbullar från södra Italien. Du blandar samman ricotta, ströbröd, parmesan, vitlök, basilika och ägg.  Resultatet blir supergoda och krämiga bollar som serveras i  tomatsås med pasta till. Det blir som att äta ricottafyllda cannelloni!

 

 

Steps

1
Done

Ricottabollar

Blanda ricotta, ströbröd, riven parmesan, finhackad basilika, pressad vitlök och ägg i en skål. Blanda till en jämn och formbar massa. Salta och peppra. Rulla till jämna och fina bollar. Ställ i kylen medan du får igång tomatsåsen.

2
Done

Tomatsåsen

Täck en pannas botten med olivolja och vänd i tunt skivad vitlök och några vrid med pepparkvarnen. Låt vitlöken fräsa och ge smak åt olivoljan utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuren och fräs sen i 2-3 minuter och häll sedan på finkrossade tomater. Salta. Låt puttra i ca 10 min. Smaka av och tillsätt lite farinsocker eller vanligt socker för att balansera upp syran. Vänd i några basilikablad.

3
Done

Vänd i ricottabollarna i tomatsåsen

Vänd i ricottabollarna i tomatsåsen. Täck dem med några matskedar och låt dem ligga i 10-15 minuter. Undvik att röra dem - utan gör istället små ryck i pannan för att rulla till dem lite.
När de är klart, avsluta med att toppa med några blad basilika.

4
Done

Servera

Servera ricottabollar och tomatsåsen med pasta!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Friterade räkor med basilikaaioli
previous
Friterade räkor med basilikaaioli
Nudlar med krispig chiliolja med jordnötter
next
Nudlar med krispig chiliolja med jordnötter
Friterade räkor med basilikaaioli
previous
Friterade räkor med basilikaaioli
Nudlar med krispig chiliolja med jordnötter
next
Nudlar med krispig chiliolja med jordnötter

2 Comments Hide Comments

Denne her oppskriften kan jeg så absolutt anbefale ❤️ Jeg laget den da vi var på ferie i Sverige i campingvogna vår. Mann og barn var ute på tur mens jeg laget den – og hadde kjent den deilige duften lang vei 😘❤️ Hele familien elsket den – og de satt med brød for å skrape ut siste restene fra gryta 🥰 Anbefaler virkelig denne retten på det varmeste ❤️❤️❤️ Tusen tusen takk for oppskrifta du delte 😍❤️

Add Your Comment