Ingredients
-
Degen
- 50 g Jäst
- 5 dl Ljummen mjölk
- 1 msk Kardemumma
- 150 g Rumstempererat smör
- 14 dl Vetemjöl specialOBS* mängden mjöl är inte exakt..ibland behövs mer ibland mindre.
- 1 nypa Salt
- 1.5 dl Strösocker
-
Kardemummafyllning
- 150 g Rumstempererat smör
- 1 dl Farinsocker
- 0.75 dl Strösocker
- 1.5 msk Kardemumma
-
Sockerlag
- 1.5 dl Vatten
- 1 dl Strösocker
-
Innan gräddning
- 1 st Ägg
- Pärlsocker
Directions
Saftiga kardemummabullar! Supersaftiga och mjuka. Allra godast helt färska men bullarna går även bra att frysa in. När kardemummabullarna är färdiggräddade så penslar jag dem med sockerlag. Det gör bullarna både fina men också saftigare då sockerlagen gör så att fukten stannar kvar i bullarna.
Här finns recept på fler bullar och längder:
- Kardemummalängd med nöttosca
- Kardemummalängd med vaniljkräm och hallonsylt
- Kardemummabullar med vaniljkräm
Steps
1 Done | Börja med att lösa upp jästen i ljummen mjölk. Tillsätt sedan socker, smöret, kardemumma och lite salt. Tillsätt nu lite mjöl åt gången och arbeta ihop till en smidig deg. Jag har skrivit 14 dl mjöl men ibland behövs mindre och ibland lite mer. Så tillsätt de sista decilitrarna en åt gången tills du har en smidig deg. Jag arbetad min deg i maskin i ca 10-15 min. Täck degen och låt den jäsa i ca 60 min. |
2 Done | Fyllningen + göra bullarnaBlanda ihop alla ingredienser till en bredbar smet. |
3 Done | GräddningVärm ugnen till 200 grader. Vispa upp ett ägg och 1 msk vatten. Pensla bullarna och strö över pärlsocker. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 12-15 min. För mig blev det perfekt med 13 min. |