Ingredients
-
Biff
-
400 g Lövbiff
-
1 tsk Kinesisk soya
-
1 msk Japansk soya
-
1 tsk Bakpulver
-
Sås
-
2 msk Kinesisk soya
-
3 msk Japansk soya
-
0.75 dl Oystersås
-
3 tsk Strösocker
-
Övrigt
-
250 g Risnudlar 10 mm
-
2 stora eller 4 mindre Morötter
-
150 g Vitkål
-
2 st Vitlöksklyftor
-
Neutral olja
-
Sötsursås
Directions
Säsongswok november – wok med biff, vitkål och morötter. Dags för en ny wok i säsongs. I november gör jag en wok med breda risnudlar 10 mm, lövbiff, morötter och vitkål. Nudlarna köper jag på östasiatiska livsmedelsbutiker, märket How How.
Andra säsongswoker
Steps
1
Done
|
BiffStrimla biffen. Blanda i en skål med olja, bakpulver, kinesisk och japansk soja. Låt marineras i 30 minuter. |
2
Done
|
SåsenBlanda ihop alla ingredienser i en liten skål. Ställ åt sidan. |
3
Done
|
ÖvrigtKoka upp vatten till nudlarna. Låt dem dra i 5-10 minuter eller tills de är al dente. Sila av i kallt vatten. |
4
Done
|
Woka ihopStek lövbiffen på hög värme i olja så att den får yta. Alla bitar behöver ej vara helt genomstekta då den kommer gå klart i woken. |
5
Done
|
Woka morot och vitkål i olja tills de mjuknar något. Vänd i vitlöken och stek lite till. Vänd sedan i biffen och nudlarna (skölj nudlarna i vatten om de klibbat ihop). Blanda in nudlarna med biffen och grönsakerna. Vänd sedan i såsen och blanda ihop. Låt wokas i 3-4 minuter. |
6
Done
|
ServeraServera med sötsuras |