Ingredients
- 400 g Räkorfrysta med skal
- 400 g Torskrygg
- 2 st Morötter
- 4 st Potatis
- 2 st Schalottenlök
- 2 msk Tomatpure
- 2 tärningar Fiskbuljong
- 2 dl Vitt vin
- 3 dl Vispgrädde
- Salt
- Peppar
-
Tillbehör
- Dill
- Gott bröd
Directions
En smakrik räk- och fiskgryta. För att få extra smak till grytan gör jag en fond på räkskalan. Sedan får detta koka ihop med potatis och morötter. I slutet har jag i fisken som bara behöver koka en kort stund. Servera något gott bröd till!
Steps
1 Done | RäkfondenSkala räkorna men spara skalen. Lägg de skalade räkorna i en skål och ställ åt sidan. |
2 Done | Sila av buljongen och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt den tärnade potatisen och morötterna samt 1-2 dl vatten. Låt koka tills potatisen är mjuk. Tillsätt då grädde och fisken som du saltar lätt och låt de koka upp. Smaka av med salt och peppar. Dra bort kastrullen från värmen och tillsätt räkorna, de behöver bara bli varma. |
3 Done | Toppa grytan med dill och servera med något gott bröd |