0 0
Ugnrostad blomkål med hummus, örtyoghurt och linssallad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blomkål
1 st Blomkålshuvud medelstort
2 msk Paprikapulver
0.5 dl Rapsolja
2 st Vitlöksklyftor
2 msk Persilja torkad
2 tsk Lökpulver
1 tsk Cayennepeppar
Peppar
Salt
Örtyogurt
1 dl Bladpersilja färsk
4 dl Grekisk yoghurt
Salt
2 tsk Citron
1 st Vitlöksklyftor
Hummus
2 burkar Kikärtor på burk
1 st Vitlöksklyftor
4 msk Tahini
1 msk Citron eller efter smak
Kikärtsspad
Salt
Linssallad
200 g Blandsallad
1 st Paprika röd
0.5 st Gurka
10 st Babytomater
2 dl Gröna linser okokta
1 st Grönsaksbuljong
2 msk Vitvinsvinäger
2 msk Rapsolja
Salt
Övrigt
Libabröd

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Ugnrostad blomkål med hummus, örtyoghurt och linssallad

  • 45
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Blomkål

  • Örtyogurt

  • Hummus

  • Linssallad

  • Övrigt

Directions

Share

Ugnrostad blomkål med hummus, örtyoghurt och sallad. En enkel och god vegetariskt rätt som är god och snabblagad. Serveras tillsammans med färskt libabröd. Supergott att doppa libabröd i hummus. Testa om du inte gjort det!

 

 

Steps

1
Done

Linssalladen - börja med att koka linser

Koka linserna i buljongen tills de är mjuka. Sila av och låt svalna i kylen. Blanda blandsallad (salladsmix), paprika, tomat och gurka. Vänd i linserna. Smaksätt med vinäger, salt och olja.

2
Done

Blomkålen

Sätt ugnen på 200 g. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke. Bryt blomkålen och vänd den i marinaden så att buketterna blir täckta. Sprid ut på plåten och rosta sedan i mitten av ugnen tills blomkålen är mjuk - i ca 30 minuter.

3
Done

Örtyoghurt

Blanda ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och ställ sedan i kylen.

4
Done

Hummus

Börja med att skölja kikärtorna men spara kikärtspadet. För en extra slät hummus så skala samtliga kikärtor, det tar lite tid och orkar du inte det så går det bra att mixa dem med skalet på!

5
Done

Mixa tahini, citronsaft, pressad vitlök i 1-2 min. Mixa tills tahinin går från rinnig till fast. Späd i med ca 0.75-1 dl kikärtspad och mixa igen. Tillsätt sedan kikärtorna och mixa nu i ca 1 min tills kikärtorna är helt släta. Smaka av med mer salt, citron och kanske lite spiskummin. Späd med mer vatten om du vill ha den mer rinig.

Toppa hummusen med olivolja, citron och valfria kryddor. Låt stå i kylen.

6
Done

Servera

Servera linssalladen, blomkålen med hummus, örtyoghurt och libabröd!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Enkel vardagsrätt - stekt potatis, ris och färs med ugnsbakade paprikor
previous
Enkel vardagsrätt – stekt potatis, ris och färs med ugnsbakade paprikor
Frasiga potatisklyftor
next
Frasiga potatisklyftor
Enkel vardagsrätt - stekt potatis, ris och färs med ugnsbakade paprikor
previous
Enkel vardagsrätt – stekt potatis, ris och färs med ugnsbakade paprikor
Frasiga potatisklyftor
next
Frasiga potatisklyftor

Add Your Comment