Ingredients
-
Blomkål
- 1 st Blomkålshuvudmedelstort
- 2 msk Paprikapulver
- 0.5 dl Rapsolja
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 msk Persiljatorkad
- 2 tsk Lökpulver
- 1 tsk Cayennepeppar
- Peppar
- Salt
-
Örtyogurt
- 1 dl Bladpersiljafärsk
- 4 dl Grekisk yoghurt
- Salt
- 2 tsk Citron
- 1 st Vitlöksklyftor
-
Hummus
- 2 burkar Kikärtor på burk
- 1 st Vitlöksklyftor
- 4 msk Tahini
- 1 msk Citroneller efter smak
- Kikärtsspad
- Salt
-
Linssallad
- 200 g Blandsallad
- 1 st Paprika röd
- 0.5 st Gurka
- 10 st Babytomater
- 2 dl Gröna linserokokta
- 1 st Grönsaksbuljong
- 2 msk Vitvinsvinäger
- 2 msk Rapsolja
- Salt
-
Övrigt
- Libabröd
Directions
Ugnrostad blomkål med hummus, örtyoghurt och sallad. En enkel och god vegetariskt rätt som är god och snabblagad. Serveras tillsammans med färskt libabröd. Supergott att doppa libabröd i hummus. Testa om du inte gjort det!
Steps
1 Done | Linssalladen - börja med att koka linserKoka linserna i buljongen tills de är mjuka. Sila av och låt svalna i kylen. Blanda blandsallad (salladsmix), paprika, tomat och gurka. Vänd i linserna. Smaksätt med vinäger, salt och olja. |
2 Done | BlomkålenSätt ugnen på 200 g. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke. Bryt blomkålen och vänd den i marinaden så att buketterna blir täckta. Sprid ut på plåten och rosta sedan i mitten av ugnen tills blomkålen är mjuk - i ca 30 minuter. |
3 Done | ÖrtyoghurtBlanda ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och ställ sedan i kylen. |
4 Done | HummusBörja med att skölja kikärtorna men spara kikärtspadet. För en extra slät hummus så skala samtliga kikärtor, det tar lite tid och orkar du inte det så går det bra att mixa dem med skalet på! |
5 Done | Mixa tahini, citronsaft, pressad vitlök i 1-2 min. Mixa tills tahinin går från rinnig till fast. Späd i med ca 0.75-1 dl kikärtspad och mixa igen. Tillsätt sedan kikärtorna och mixa nu i ca 1 min tills kikärtorna är helt släta. Smaka av med mer salt, citron och kanske lite spiskummin. Späd med mer vatten om du vill ha den mer rinig. Toppa hummusen med olivolja, citron och valfria kryddor. Låt stå i kylen. |
6 Done | ServeraServera linssalladen, blomkålen med hummus, örtyoghurt och libabröd! |