Ingredients
-
400 g Soyafärs
-
1 st Lök
-
1 st Grönsaksbuljong
-
0.5 dl Ketchup
-
800 g Finkrossade tomater
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Lökpulver
-
1 tsk Oregano
-
1 tsk Basilikatorkad
-
0.5 dl Bladpersiljafärsk
-
1 tsk Farinsocker
-
Salt
-
Peppar
-
Övrigt
-
500 g Pasta
-
Finriven parmesan
Directions
Vegetarisk pasta med köttfärssås med pennoni. Pennoni är som penne men utan räfflor så man får en len och fin pasta. I det här receptet har jag använt sojafärs från Garant men det går självklart bra med andra typer av färser. Jag älskar att toppa med parmesan och ketchup men det väljer du själv!
Steps
1
Done
|
Skala och tärna löken. Fräs löken i olja i en djup kastrull tills den mjuknat något. Tillsätt färsen och stek den tills den fått fin yta. Tillsätt sedan alla kryddor: torkad basilika, oregano, lökpulver och buljongtärningen. Stek i 2-3 minuter till. Vänd sedan i finkrossade tomater, ketchup, socker, salt och peppar. Koka upp och låt sedan puttra i 20-25 min. Sänk värmen och täck med stänkskydd/lock. Rör om då och då. |
2
Done
|
Koka pastan i mot slutet av såsens koktid. Smaka av såsen med salt och peppar. |
3
Done
|
Servera pastan med parmesan, ketchup och en trevlig sallad vid sidan av! |