Ingredients
-
Biffar
-
600 g Vegansk formbar färs
-
1 tsk Chilipulver
-
2 tsk Paprikapulver
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Neutral olja
-
Peppar
-
Örtsalt
-
Ajvarsås
-
1 st Gullök
-
1 st Paprika röd
-
1 msk Paprikapulver
-
1 tsk Lökpulver
-
2 st Vitlöksklyftor
-
2.5 dl Grädde
-
1 msk Tomatpure
-
2 msk Persiljafärsk
-
300 g Ajvar
-
Peppar
-
Salt
-
Tillbehör
-
Ris
Directions
Vegetariska biffar i ajvarsås med ris. En god och lättlagad vardagsrätt som du lagar ihop på 40 minuter. Servera en god syrlig sallad till som kompletterar den sötare ajvarssåsen. Förslagsvis syrlig gurksallad. Vill du göra dem på annan färs går det självklart utmärkt det med.
Jag använder Mama’s ajvar som är gjord på enbart paprika och aubergine och smakar som hemmagjord.
Steps
1
Done
|
BiffarnaTina färsen och blanda sedan ihop med kryddorna och vitlöken. Forma till biffar och stek i olja tills de fått fin färg på båda sidorna. Ställ åt sidan. |
2
Done
|
AjvarsåsStek löken och vitlöken i samma panna som du stekt biffarna. Tillsätt tomatpuren och kryddorna och stek lite till. Vänd sedan ajvar i och grädde. Låt koka upp och sedan småputtra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd sist ner biffarna och låt dem bli varma i såsen. Toppa med persilja. |
3
Done
|
ServeraServera biffarna med ris och förslagsvis en syrlig gurksallad till. |