https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
Share

Hemmagjord paella med skaldjur och chorizo

Cooking Time: 45
  • Fisk & Skaldjur
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
En smakrik och god paella med blåmusslor, räkor och chorizo. Riktigt gott och inte så svårt att tillaga heller. Det viktiga är att inte röra runt i riset för mycket...

Emilia

augusti 5, 2020
Like 11
Read More
Comment
Share

God blåbärspaj

  • Efterrätter
  • Pajer
En hembakad och god blåbärspaj med krispig botten och vaniljsås. Pajen går både att göra på frysta och färska bär,...
Comment
Share

Krispig hemmagjord gnocchi med parmesansås

Cooking Time: 2h och 25 min
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
  • Vegetariskt
Hemmagjord gnocchi – supergoda frasig gnocchi. Jag älskar att koka gnocchin och sedan smörsteka den så att den får en...
Comment
Share

Svamppasta med smak av tryffel toppat med pangrattato

Cooking Time: 30
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Pastarätter
  • Vegetariskt
En smakrik svamppasta med smak av tryffel. För att få tryffelsmak använde jag en svampkräm med tryffel från Zeta samt...
Comment
Share

Bananscones

Cooking Time: 30
  • Bröd recept
  • Frukost
  • Mellanmål
Har du bruna bananer som du inte vet vad du ska göra med? Då kan du slänga ihop bananscones till...
Comment
Share

Fishcakes med chili-och vitlöksmarinerade risnudlar och en syrlig vinägrett

Cooking Time: 30
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Fisk & Skaldjur
  • Nudelrätter
  • Sommarmat
  • Vegetariskt
Fishcakes med asiatiska smaker med chili-och vitlöksmarinerade risnudlar och en syrlig vinägrett. Väldigt gott! Alltid gott med syra till fisk....
Comment
Share

Nudlar med smakrik färs och krispiga grönsaker – Zha jiang mian

Cooking Time: 40
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
Smakrika nudlar med färs och krispiga grönsaker – Zha jiang mian. Zha jiang mian är en kinesisk rätt och  betyder...
Comment
Share

Nudelsallad med saftig kyckling, picklad broccoli och jordnötssdressing

Cooking Time: 45
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Kyckling & Kött
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Sommarmat
En riktigt god nudelsallad med saftig kyckling, picklad broccoli och enjordnötsdressing. Allt passar så bra ihop och utgör en bra balans mellan olika texturer och smaker. Recept jordnörsdressing  Jordnötsdressing –...

Emilia

juli 29, 2020
Like 6
Read More
Comment
Share

Grekisk yoghurt med äppelbitar och rostade havregryn

Cooking Time: 20
  • Brunch recept
  • Frukost
Grekisk yoghurt med äppelbitar och rostade havregryn. Smakar verkligen som att äta äppelpaj till frukost. De krispiga havregrynen och kanelstekta äpplena tillsammans med den krämiga yoghurten passar perfekt ihop. Supergott...

Emilia

juli 29, 2020
Like 13
Read More
2 Comments
Share

Choklad och havrekaka på 3 ingredienser

Cooking Time: 15
  • Choklad - goda efterrätter med choklad
  • Efterrätter
En väldigt enkel havrekaka som är gjord på 3 ingredienser – mörk choklad, havregryn och grädde. God för att vara...
Comment
Share

God thaisoppa med kyckling och ångkokade grönsaker

Cooking Time: 45
  • Asiatisk mat - mat från det asiatiska köket
  • Kyckling & Kött
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Soppor
Smakrik thaisoppa med krispiga ångkokta grönsaker och kyckling. Väldigt god soppa men mycket smak. Den är inte så stark men...
Comment
Share

Kesoplättar på vaniljkeso

Cooking Time: 25
  • Brunch recept
  • Frukost
  • Mellanmål
  • Pannkakor
  • Proteinrikt
Frukosttips till veckan! Kesoplättar gjorda på keso vanilj!  Väldigt enkla och goda. Lite ”kladdigare” än klassiska pannkakor då innehåller ost...
3 Comments
Previous Entries
Next Entries
Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


En otroligt krämig & god bryntsmör saffranspasta
En otroligt krämig & god bryntsmör saffranspasta med räkor 🍤 tycker du om saffran i mat? Jag tycker det kan bli riktigt gott 😍 men inte för ofta eller för mycket bara..😄

Ingredienser
50 g smör
1/2 gullök
2 vitlöksklyftor 
0.5 g saffran 
2 dl creme fraiche 
3 dl grädde 
1 fiskbuljongtärning
1/2 citron 
Salt
Peppar 

3 dl räkor (skalade)
300 g Linguine 

Gör såhär
Börja koka pastan.
Bryn smöret i en traktörpanna med vitlök och saffran. Tillsätt löken och fräs ihop.
När löken mjuknat addera  creme fraiche, grädde och fiskbuljongen. Låt småputtra en stund. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Vänd i pastan och sist räkorna. Servera!

#saffranspasta #matinspo #hemlagat #matlagning #godmat


SMARRIG KLADDKAKA! 👌 Kladdkakans dag imorgon oc
SMARRIG KLADDKAKA! 👌 Kladdkakans dag imorgon och jag har bakat 2 st för att dela med er, så varsågod en riktigt god 🤠❤️
Vad tycker du om kladdigghetsgraden? Ska den vara kladdigare, fastare eller är den perfekt? 

1 kladdkaka (ca 20 cm)
150 g Smör
50 g mörk choklad 55% eller mjölkchoklad 
2 st Ägg (stora)
2.5 dl Vetemjöl
2.5 dl Strösocker
0.5 dl Farinsocker 
1 tsk Vaniljsocker
1dl Kakao
1 krm Salt
TOPPING
Florsocker 

Gör såhär 
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme. Klä en springform 20 cm med bakplåtspapper. Smält smöret, choklad och socker i micron. Vänd i ägg.
Sikta ner de torra ingredienserna. Rör ihop försiktigt tills du har en jämn smet. Rör inte för mycket för då kommer kakan bli torr. Jag rör runt med en visp för att äggvitebitarna ska separeras. 

GRÄDDA KLADDKAKAN 

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-25 min (jag gräddade 20 min men håll koll efter 15). Kakan ska ha satts sig i kanterna men fortfarande vara dallrig i mitten.
Låt kakan sedan svalna innan du pudrar över florsocker! 

Servera med glass!

#kladdkaka #kladdigkladdkaka #kladdkakansdag


Minns ni min hydroponiska odling? Här är resulta
Minns ni min hydroponiska odling? Här är resultatet efter 1 månad och ett gott baslikasmör du kan göra!!😍 
I samarbete med @miljöcenter 🌱8
så fin basilika med stoora blad. Och jag har liksom inte alls behövt anstränga mig för att det ska lyckas. Det enda jag har gjort är att jag har bytt vatten var 7-10dag och tillsatt lite hydroponisk växtnäring från Blomstra. 

Och det första jag gjorde var basilikasmör att ha på bruschetta, otroligt gott! Du kan också använda smör till pasta eller kyckling t ex. 

Kort om hydroponisk odling: en jordfriodling där växtnäring och vatten gör så att odlingen lyckas. 
Jag använder Greenlines Growing P10 som är ett helautomatiskt hydroponiskt system som dessutom är snyggt, tar lite plats och gör odlingen lättskött. Finns bland annat att köpa på Bygghemma och Clas Ohlson. 

Ingredienser basilikasmör
2 stora nävar basilika 
50 g rumstempererat smör
1 vitlöksklyfta (jag tog 2 men en räcker)
Flingsalt 

Övrigt 
Baguette
Tomater
Rödlök
Olivolja 
Salt 

Gör såhär
Sätt ugnen på 225g grader.
Blanchera basilikan och mixa sedan ihop med smör, vitlök och salt. Ställ i kylen en kort stund. Hacka under tiden rödlök och tomat. Blanda ihop med salt och olivolja. 

Skiva baguetterna och placera på en plåt. Börja på basilikasmöret.
Rosta baguetteskivorna i cirka 10-15 min, eller tills dom är gyllene. 

Toppar med tomat och rödlöken. Njut direkt! 

#basilika #basilikaodling #matinspo #basilikasmör #brunchetta #förrätt #matlagning #miljöcenter #hydroponisk odling #greeline



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter