Nasi goreng – indonesiskt fried rice! Snabblagat och gott. Du kan variera grönsakerna och proteinet. Fried rice görs bäst på kallt ris. Har du överblivet...
Hemmagjorda bao buns med hoisinmarinerad kyckling, picklade grönsaker och sririachamajonnäs. Bao buns är fluffiga och mjuka bröd från Taiwan. Det går att variera oändligt med protein och tillbehör. Som tacos!...
Blev inspirerad av min brigadeirotårta och gjorde en kladdkaka med brigadeirofyllning. Resulterade i en riktigt chokladig och krämig kladdkaka. Du kan toppa kladdkakan med nötkross, kokos eller bär istället för...
Smörgröt! Gröt med havregryn som först rostas i smör och sedan sjuds i mjölk och vatten. Smöret ger gröten en rundare och mycket godare smak. Testa om du inte gjort...
Ravioli med skogschampinjoner och västerbottenost toppat med gremolata, smörstekta kantareller och krämig sås. En supergod och lyxig middag när du vill imponera på någon eller laga något riktigt gott! Gremolatan...
Små enkla och goda västerbottenpajer med sparris. Jag använde mig utav vårrulledeg som finns att köpa i olika storlek. Du hittar dem på asiatiska livmedelsbutiker....
Ostfylld kycklingschnitzel med grillkryddad potatis i ugn! Till gjorde jag en sås på smör, grädde, fond och citron. Väldigt gott! Servera en sallad till också för att bryta av det...
Kardemummalängd med nöttosca! Otroligt saftig och god längd. Receptet ger två stora längder men du kan också göra vanliga bullar av halva degen. Alternativt göra 2 olika fyllningar. Här är...
Kladdkaka med chokladkolatäcke. Kladdig kladdkaka med seg chokladkola. Supergott! Servera som den är eller kanske med lite bär, glass eller grädde till. Jag gräddar kladdkakan...
Sticky tofu – gott tofurecept som går snabbt att laga och är relativt enkelt att svänga ihop. Servera tofu med förslagsvis ris och en syrlig gurksallad! Tofu är ju i...