Enkla fluffiga pannkakor
Enkla och goda fluffiga pannkakor. För att få pannkakorna extra fluffiga så vispar jag upp äggvitan till ett fast och vitt skum. Sedan vänder jag...
Hemmagjorda bao buns med marinerad fläsksida
Bao buns kommer från Taiwan och betyder ångat bröd. Bao buns är alltså små luftiga och fluffiga bröd. I den här rätten har jag serverat bao buns med marinerad fläsksida,...
Chicken katsu – krispig kycklingsschnitzel med panko
Chicken katsu är en krispig japansk kycklingschnitzel som paneras i ägg, mjöl och panko. Schnitzeln friteras sedan och blir väldigt krispig och saftig. Traditionellt serveras rätten med ris, en kålsallad...
Brownie med brynt smör
Brownie med brynt smör. Väldigt god och inte för söt! Alla ugnar fungerar olika så därför är det extra viktigt att hålla koll på brownien....
Brownie cookies med kärleksmumsglasyr
Brownice cookies med kärleksmumsglasyr. Supergoda mjuksega brownie cookies toppade med kärleksmumsglasyr. Du kan göra kakorna stora eller medelstora. Det enda du får tänka på det är att anpassa gräddningstiden. Mindre...
Pasta med smörig tomatsås och ugnsbakad fetaost och rostade tomater.
En smörig tomatsås toppat med ugnsbakad fetaost och rostade tomater. Fetaost och tomater är en väldigt bra kombination i en sallad, men i en pasta passar de också väldigt bra...
Vegansk ramen – med jordnötssmör, svamp, tofu och chiliolja
En enkel, snabb vegansk ramen med jordnötssmör, svamp och tofu. Den här soppan kan du slänga ihop på under 30 min, jag rekommenderar dock att...
Krämig tiramisu – Supergott recept
Krämig tiramisu! En klassisk italiensk dessert med smak av kaffe. Tiramisú görs på krämig mascarpone och torra sockrade savioardikex. Kexen får suga åt sig startkt kaffe och resultatet blir en...
Blomkålstacos med picklad rödlök, rödkål, avokado och mango
Goda små tacos med krispig blomkål och goda tillbehör. Det som gör en taco god är alla smaker och konsistenser tillsammans. i Den här tacon möts sötsyrlig picklad rödlök, krämig...
Filodegsrullar med köttfärs och salladslök
Filodegsrullar med köttfärs och salladslök. Saftiga och krispiga filodegsrullar som även går att göra vegetariska genom att byta ut köttfärsen till vegofärs. Du kan också...
Nattjästa frallor – goda och luftiga frallor med lagom krispig skorpa
Luftiga, lagom krispiga och goda nattjästa frallor. Degen förbereder du kvällen innan (ingen knådning behövs) och gräddar av frallorna på morgonen. Perfekt för dig som vill ha nybakat bröd på...
Crispy sticky tofu med asiatisk gurksallad och ris
Krispigt stekt tofu i en söt glaze med sesamfrön, gurksallad och ris. Riktigt gott! Det är något tidskrävande att panera tofun men det är det värt. Tofun är fortfarande krispig...