Ingredients
- 4 st Aubergine
- 500 g Köttfärs
- 250 g Champinjoner
- 400 ml Finkrossade tomater
- 1 msk Persilja
- 1 msk Oregano
- 1 msk Timjan
- 2 st Vitlöksklyftor
- Salt
- Peppar
-
Yoghurtsås
- 3 dl Grekisk yoghurt
- 2 msk Persilja
- 1 st Vitlöksklyftor
- Salt
- Peppar
-
TOPPING
- 150 g Fetaost
- 3 dl Finriven parmesan
Directions
Färsfylld aubergine toppad med fetaost och parmesan. En väldigt enkel, smakrik och god rätt. Den är dessutom lätt att göra vegetarisk. Byt ut köttfärsen till vegetarisk/vegansk färs. Servera med persiljeyoghurt och grekisk sallad. Gillar du inte aubergine så kan du byta ut dem mot zucchini och göra på samma sätt! Har ett recept här
Steps
1 Done | Börja med att dela aubergine och gröpa ut det med en sked. Spara hälften av innehållet som du kan använda i fyllningen. |
2 Done | Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka champinjonerna och fräs dem i olja med vitlök. Tillsätt den urgröpta auberginen som du hackar i bitar. Tillsätt köttfärs och stek till köttfärsen får färg. |
3 Done | Tillsätt finkrossade tomater, salt/örtsalt, peppar, oregano, timjan. Låt puttra i ca 7-8 min och avsluta med att ha i och färsk persilja. |
4 Done | Fyll auberginen och strö över fetaost, parmesan eller vanlig ost. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 min. Servera med persiljeyoghurt och en sallad! |
2 Comments Hide Comments
Har du glömt feta och parmesan i ingredienslistan?
Det har du rätt i! Har skrivit in det nu 🙏 tack för att du sa till!