Ingredients
-
Linsbollar
-
3 dl Röda linser
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 st Rödlök
-
1 msk Ingefärafärsk
-
1 tsk Gurkmeja
-
0.5 tsk Chilipulver
-
1 msk Majsstärkelse
-
Persiljessallad
-
10 st Körsbärstomater
-
1 knippe Bladpersilja
-
1 st Rödlök
-
Rödvinsvinäger
-
Olivolja
-
Salt
-
Rapsoljaatt steka i
-
Tillbehör
-
Hummus
Directions
Enkla och goda linsbollar på röda linser. Receptet är enkelt med få ingredienser och går snabbt att laga. Linsbollarna är även helt veganska. Till dem gjorde jag en sallad på persilje, rödlök och tomat och hade hummus till. Du kan servera linsbollarna med bulgur eller äta i en wrap!
Här har jag ett recept på hummus.
Steps
1
Done
|
FörberedelserBlöttlägg linserna i ca 2-3h i kallt vatten. |
2
Done
|
TillagningSkölj och sila av linserna. Mixa den i matberedare eller med stavmixer. Mixa till 85-90% men så att du fortfarande har några hela linser kvar, det ger lite extra crunch. |
3
Done
|
Klicka ut linssmeten eller forma lätt med fingrarna och stek i rikligt med olja på medel till låg värme tills de är gyllene. |
4
Done
|
SalladFinhacka rödlök, persilja och tomater. Blanda ihop i en skål och smaka av med olivolja, vinäger och salt. |
5
Done
|
ServeraServera linsbollarna med hummus och sallad! Eller gör en wrap av dem! |